Öt év után új dallal jelentkezik a Shell Beach

Több mint három éve már, hogy a Shell Beach történetében új korszak kezdődött, több tagcserével kísérve. Már akkor is lehetett tudni, hogy a zenekar új anyagon dolgozik, erről a két évvel ezelőtti interjúnkban is beszéltünk velük, majd néhány tavalyi koncerten már hallani is lehetett egy friss dalt, ami ma itt a NuSkullon debütál teljes valójában.

A Hero című szám a zenekar első megjelenése Bodóczy Zoltán „Undos” énekes (Grand Mexican Warlock, Seen stb.) csatlakozása, valamint Sági Viktor gitáros visszatérése óta. Undos csatlakozásával a zenekar hangzása tovább gazdagodott, így a poszt-hardcore, az alternatív és a kísérleti rockzene között lavírozva nehéz a zenekar stílusát egyértelműen meghatározni. Az énekes a Hero szövegéről ezt meséli:

Ez a dal volt az első, ami megszületett az újak közül, már a számíró stúdiózás előtt megvolt. Szövegileg igazi „férfibánat”, érzelmes szám, egy kis csavarral. A lezáratlan ügyek miatt nem vagyunk képesek továbblépni és hordozunk magunkkal olyan dolgokat, amik ellehetetlenítik az újrakezdést…

A 3 stúdióban (LA Gardens (Pécs), KitchenRoom Studio (Budakeszi) és Supersize Recording Studios (SSR, Törökbálint)) készült anyag producere és hangmérnöke egyben a zenekar korábbi alapító tagja, Horváth Attila „Atis” (Subscribe), az énekfelvételeket pedig Kolozsi Péter készítette. A Hero című single-ön keresztül betekintést nyerhetünk az ősszel megjelenő nagylemezbe, melyet egy Európa-turnéval fog bemutatni a zenekar.

A Shell Beach számára nem ismeretlenek az európai kiruccanások, 6 turnéval a hátuk mögött, valamint számos nagyobb európai fesztiválon való szereplés után már otthonosan mozognak a kontinensen. Az Enter Shikari zenekar előzenekaraként is, de saját headline turnék során is bejárták már Európát. Felléptek olyan fesztiválokon, mint például a Groezrock (Belgium), a Sziget, a Rock for People (Csehország), az Electric Castle (Románia), vagy éppen a Volt. A turnézásnak köszönhetően a zenekar hangzása sokat érett, valamint a Shell Beach az ország egyik prominens poszt-hardcore zenekarává nőtte ki magát.

A bandát élőben legközelebb a Fekete Zaj fesztiválon lehet megnézni, augusztus 21-én.

Az új dal streamje:

Fotó: Bodnár Márton