Mindig, minden személyes – Hit by a School Bus-lemezpremier

Második nagylemeze megjelenéséhez érkezett a budapesti Hit by a School Bus triója. A tuskó hardcore-t játszó brigád 4 éve alakult, ez alatt egy EP-vel és egy albummal másztak a közönség arcába – ahogy Medve Balázs énekes-gitáros fogalmaz:

Tagcserék voltak, de a türhőség állandó.

A zenekar ma nálunk mutatja a második hosszabb anyagát, amely az It’s Always Personal címet kapta. A lemez felvételei a budapesti Hang-Ár Próbateremben készültek, a keverést és a masztert Hájer Gergő (515 Studio, Omega Diatribe) intézte, míg az artwork Tobler “TGer” Gergő munkája.

Az album koncepcióját a frontember így összegzi:

Sokszor hallottuk már a kifejezést: „Semmi személyes, haver!” Nem, a faszt nem! Mindig, minden személyes. Aki azt állítja, hogy önzetlenül cselekszik bármilyen helyzetben, az vagy maga Buddha 21. századi reinkarnációja, vagy  egyszerűen csak hazudik. A Hit by a School Bus új lemeze ezt a problémakört igyekszik körbejárni, nyilván személyes szemszögből.

Igyekeztünk kilépni a komfortzónánkból, és egy minden eddiginél változatosabb anyagot összehozni. Ezt most ne úgy értsd, hogy „a dallamos részek még dallamosabbak lettek”, mert továbbra sem hiszünk a dallamos énekben. Inkább úgy, hogy akkor is találhatsz vigaszt valamelyik dalban, ha megint felkúrt a főnök, akkor is, ha rád köhögött valami TBC-s a metrón, de akkor is, ha egy hideg őszi estén az elmúlásról merengsz éppen egymagadban.

A lemezbemutató koncert szeptember 28-án lesz a Dürer Kert kistermében, ahol a Godgiven, a Komodo és a Scaryface is fellép. Idén várhatóan ez lesz a Hit egyetlen koncertje, jövőre viszont több helyre is el tervezik vinni az anyagot.