“Minden nap egy új nap, ne pazarold el”- debütál a Positive Mental Attitude nagylemeze

pma

A fővárosi PMA (Positive Mental Attitude) még októberben nálunk mutatta be első kislemezét, melynek megjelenésekor a zenekar énekese, Kovácsházi Attila elmondta, hogy a debütáló nagylemez is elkészült már, de a kiadásával még várnak. Egészen a mai napig. Most nálunk hallható először a Ghostchant, a Useme és a Barabonto jelenlegi, illetve a Penalty Kick, a Newborn, a The Idoru és a Dawncore egykori tagjaiból alakult hardcore-banda bemutatkozó LP-je, melynek felvételei ismét a Grenma Studióban készültek Botlik Mátyás felügyelete alatt.

A tizenegy új dalt tartalmazó lemez egyfajta világ körüli utazásra visz, ahol Detroittól San Diegón át egészen Honoluluig jutunk el az eddig megszokott fiatalos, derűlátó zenei környezetben. A hangulat és a tempó a régi, ám a dalok egy összetettebb felépítést tükröznek, amihez ráadásul egy dallamosabb, inspirálóan optimista ének társul, itt-ott vendégzenészekkel kiegészülve (Dodo a Dorothyból és Csongi a The Grenmából). Egy görcsmentes, laza, őszinte és ösztönös hardcore punk-anyag, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az életed megbecsülésére.

Ha élőben is megfiatalodnál a zenekarral, akkor menj el január 27-én, a Dürer Kertben egy dupla lemezbemutató koncertre, ahol a szombathelyi Liberal Youth is eljátssza friss anyagát, illetve az új felállású egri Tisztán A Cél Felé és a békéscsabai Bekes Projekt is színpadra lép.