Meztelen fekete fák tövében lelek csak helyet – BrickLn-dalpremier

Egy nem teljesen új, de széles körben eddig ismeretlen pécsi zenekar premierjének adunk ma otthont a NuSkullon. A BrickLn (avagy Bricklane) négyese posztrock- és poszt-hardcore-alapú, spoken worddel és néhol durvább vokálozással erősített hangulatzenében utazik, amivel tulajdonképpen a néhai, szintén pécsi Black Hourglass szellemiségét viszik tovább. Most meghallgathatod a legújabb szerzeményüket, aminek a címe: Tél.

A zenekar még 2016 őszén alakult, három barát, Patrik (gitár), Bence (basszer) és Szabi (dob) instrumentális projektjeként. Ebben a formában adták ki az első kislemezüket (Slownoise EP, 2019), és az első koncertjüket is így adták 2019 legelején a Made in Pécs fesztiválon. Eztuán csatlakozott hozzájuk Dani (vokál), akivel nyáron két újabb dalt adtak ki (Bent, Tündér). Idén januárban már vele koncerteztek Pécsen, és ebben a felállásban készült nemrég egy kétdalos live session is, ahol a Tél mellett az eddig kiadatlan Ajtók című dalt is eljátsszák. Ezt a felvételt is mutatjuk a Tél stúdióverziója alatt. Utóbbit egyébként – az összes korábbi anyaghoz hasonlóan – a banda házilag vette fel és keverte, a maszterért pedig Szabó Szebasztián felelt.

A tervek szerint a következő koncerteken Gergő (gitár, effektek) is közreműködik majd, öt főre bővítve a létszámot. A 2020-as évtől a zenekar egyre aktívabb és komolyabb működést tervez, több koncerttel, és egy hosszabb hangzóanyag is várható. A srácokat a facebookon itt lehet követni.