Megszólal a gyász harangja – Aure-dalpremier

A keserves zenék kedvelőinek bizonyára nem kell bemutatni a hazai színtér két csúcszenekarát, az Oakent és a Borut. Ennek a két csapatnak a tagjai álltak össze tavaly egy side projekt erejéig, hogy egy igazán nyomasztó és sötét anyagot rakjanak össze. Az Aure itt nálunk, a NuSkullon mutatja be első dalát, a Sulphur: The Bell of Grief című számot, melyhez egy hibátlan videó is készült. A banda megalakulásáról, hátteréről és a közreműködőkről így nyilatkoztak a srácok:

Az Aure formáció Oaken- és Boru-tagok side projectjeként indult 2020 nyarán Bakson. Az avantgarde black metal vonalon mozgó trió számos más stílusjegyet is magába foglaló zenei forgatagában helyet kapnak darkjazz, noise, ambient elemek is, rengeteg filmzenei hatás mellett. A hamarosan digitálisan megjelenő, Veneficivm című EP a Sulphur (The Bells of Grief) című tétel mellett még egy számot tartalmaz majd, mely a szóban forgó kiadvány mögötti okkult, lélektani koncepció második részét hivatott elbeszélni.

A felvételek a saját kézben lévő OL DIY stúdióban készültek. Vokál terén a Brygmusból és a Grrrmba zenekarból is ismert Szakács Bence vendégszerepel, a spanyol spoken wordért Maria José Ruiz Pastor felel. Az EP-t fizikai formátumban a Tortured Tree Productions fogja megjelentetni, mely szintén saját kiadó. A klipet Kispál László (KSPL) készítette Viktória Taskowitch szereplésével.

Alább a klip, a dal pedig le is tölthető a Bandcampről.