Még idén kijöhet Apey új szólólemeze, de addig itt egy új szövegvideó

apey2

Áron Andrisról, azaz Apey-ról az utóbbi hetekben főleg az egyre durvább mélységekbe alászálló Apey & the Pea pörgése kapcsán lehetett hallani, de a budapesti énekes-gitáros eközben a szólókarrierjét is szépen építgeti. Ennek legújabb lépcsőfokaként ma délután nálunk mutatja be legújabb szöveges videóját a tavaly nyáron kiadott Foxes albumról, és a már készülő következő szólólemezéről is elárul pár részletet.

A friss videó a Frozen Tart című dalhoz készült, az énekes pedig ezt mesélte a hozzá tartozó, a budapesti éjszakában forgatott képsorokról:

Szombath Máté barátom rendezte és készítette a videót, amiért kurvára hálás vagyok neki, mert ez egy roppant különleges darab a Foxes-ról. Elképesztően sikerült elkapnia azt az éjjeli budapesti hangulatot, amit mindannyian ismerünk, másrészt megőrizte, illetve fokozta az összkép intimitását és az érzést, amit átnyújt ez a szám, illetve most már a kép is, ami kikapcsolja az ember agyát 5 és fél perc erejéig.

Andris szerda este a Gozsdu Manó Klubban ad egyszálgitáros koncertet, a hétvégén pedig repül Londonba, ahol a tavalyi Apey & the Pea-koncert után most szólóban is bemutatkozik: péntek este a legendás The Underworld Camden klubban fog játszani, a Those Poor Bastards és a Leadfoot társaságában. Ezután hazajön, majd a jövő héten a zenekarával is nekivág Európának, és várhatóan egészen a Hex című harmadik nagylemezük szeptemberi megjelenéséig főleg velük fog menetelni.

Eközben viszont a háttérben már egyre komolyabban készül majd a következő saját anyagára is, amiről azt ígéri, teljesen más jellegű lesz, mint az eddigiek – már csak azért is, mert az a Takács Zoltán Jappán lesz a producere, akit a legtöbben a Heaven Street Seven és a Soerii & Poolek révén ismernek.

2016 nyara után kezdtek jönni új ötleteim erre az albumra, és úgy nagyjából két hónapja vettem észre, miközben el szerettem volna szabadulni picit a Hex munkálataitól, hogy eközben igazából készen van egy teljes lemeznyi anyag. Más, mint a korábbiak, sokkal nagyobb teret kapnak a komolyzenei/filmzenei hangulatok és hangszerelések, szeretnék vendégeket is, és rengeteg más magamhoz képest szokatlan ötletem van most. Ezért is tudtam pontosan az első alkalommal, amikor Jappánnal lent Szegeden egy átmulatott este hajnalán egy kocsmában először beszélgettünk, hogy ezzel a csávóval fogom csinálni ezt a lemezt. Ő a tökéletes ember a munkára. Szükségem van valakire, aki most egy picit elmagyarázza, hogy mit ne és mit igen. Ő az. Ez egy sokkal inkább boldogabb, pozitív és elképesztően szarkasztikus hangulatú lemez lesz, azt már hallom most.

A tervek szerint az új Apey-lemez még idén, nem sokkal a Hex után meg is jelenhet, de addig még úgyis hallani fogunk róla párszor.

Fotó: Temesi Ádám