Masszív északi tukatukázás fűti a Skog első klipjét

Az utóbbi néhány évben egyre több friss zenekar adózik tisztelettel a ’90-es évek svéd death metaljának hagyatéka előtt, nemcsak külföldön, hanem idehaza is. Utóbbi irányzatot erősíti a budapesti Skog zenekar – a nevük svédül erdőt jelent -, akik egyaránt inspirálódnak a Göteborghoz köthető melodeath mozgalomból és a stockholmi színtér nyersebb, durvább megközelítéséből.

A 2021 óta aktív zenekar eddig csak élőben volt aktív, és most készülnek kiadni az első háromszámos EP-jüket, amiről ma itt a NuSkullon debütál az első klipes dal, az Aeons. A dalról és videóról a zenekar ezt mondja:

Bár ez egy első próbálkozás, szerettük volna, ha olyan színvonalú anyaggal tudunk jelentkezni, ami híven tükrözi a zenekar elhivatottságát és szenvedélyét. A célunk az volt, hogy a klip szimbolizálja a dalszövegben megfogalmazott magányos, depresszív, megrekedt ember lelki világát. Úgy gondoljuk, mind a helyszínválasztással, mind a megvalósítással ez sikerült is!

A technikai kivitelezésben a Portrait Shot részéről Németh Péter és Volner Márk voltak segítségünkre. A technikai és szakmai támogatás mellett a közös kreatív ötletelésből is jó néhány nagyszerű jelenet került bele a klipbe. Nem utolsósorban az Aeons nem kelt volna életre, ha nincs Boda Tibor, aki vállalta, hogy főszereplője és megformálója lesz annak az őrületnek, ami addig csak a mi fejünkben létezett. Tibi kétségkívül kihozta nekünk ezt a valóságba.

Az Imprisoned Silence EP-t a Spiritside Productions kiadó jelenteti meg digitális formában. Az anyag keverése a Spiritside Studióban készült Czakó Dániel “Gravel” közreműködésével, és ez a társulás egyelőre olyannyira erős kombinációnak bizonyult, hogy a zenekar az első nagylemezét is a Spiritside-ban tervezi felvenni.