Lesújt a slamkalapács – Hatred Solution-klippremier

Nem mondhatni, hogy a mathcore a legjobban menő zenei ágazatok között lenne itthon, de azért mint a legtöbb stílusban, ebben is van pár kiemelkedő minőséget képviselő bandánk. Az egyik ilyen az idén már 15 éve működő Hatred Solution, akik ma itt a Nuskullon mutatják be a legújabb dalukat és klipjüket.

A budapesti csapat 2003-ban Debrecenben született meg, az első években kiadott néhány kislemezt, de idén már az utolsó, Dear Cecil című is 8 éves lett. A hosszú kihagyás egyik oka, hogy a zenekar egész fennállását rengeteg tagcsere kísérte (a sztori elején még az Apey & the Pea-ből Makai Laci is dobolt itt), a mostani hármas felállás (Fényes Roland – gitár, Szeifert Ferenc – dob, Kohulák Mónika – ének) alig fél éve van együtt. Viszont a srácok hamar úgy összerázódtak zeneileg, hogy el is kezdtek dolgozni egy nagylemezen. Ennek a címadó száma a most debütáló Slamhammer. Ez egy kevésbé matekos, de így is technikás és harapós riffekkel felvértezett darab, amit a vége felé egy mázsás slam breakdown koronáz meg. Az egyetlen szépséghibája, hogy hiányzik belőle a basszusgitár, de a srácok enélkül is épp elég izgalmas témát dobtak össze ahhoz, hogy végig fenn tudják tartani a figyelmet.

A dolgok szerencsés összeállásáról Mónika mesél:

Én 3 éve nyomom a bandában. Amikor beszálltam, még tök más volt a koncepció. Grind/noise vonalat toltunk, minden koncerten lesérült valamelyikünk, ilyen iszonyatosan kemény vergődést meg hupákolást toltunk, így ismertek meg minket, hogy a banda, akik lebontják a színpadot. Aztán nyár végén beszállt az új dobos, aki iszonyatosan durva témákat hozott, én is belepakoltam a saját ízlésemhez közel álló énektémákat, és így kialakult a jelenlegi koncepció. Ezzel a felállással már nem arra megyünk, hogy szétverjük a berendezést. Roli hozza továbbra is a tőle megszokott nyakatekert mathcore témákat, Feri alápakolja tűpontosan a dobot, én meg azt adom, amit ez az egyveleg kivált belőlem. Tökéletesen működik a kémia, egymásra nézünk, és tudjuk, mit akar a másik. Mindannyian úgy érezzük, hogy most van az a pont mindhármunk életében, hogy pontosan azt csináljuk a zenénkben, amit mindig is szerettünk volna együtt és külön-külön is. Először abban maradtunk, hogy mindenki kiválaszt egy régi számot, ami hozzá a legközelebb áll, és azt újragondolva felvesszük, de közben dőltek belőlünk az ötletek, és arra gondoltunk, hogy inkább felveszünk egy nagylemezt, ha már ennyire termékenyek vagyunk. Igazábol ez az a szám, ami az új felállással a közös gyermekünk. Ilyen es ehhez hasonló math/death/djent temákkal lehet majd számolni a nagylemezen.

A lemezt Szegeden, a Miracle Soundban kezdték el felvenni Vári Gábor hangmérnökkel, és ugyanitt készült az új dal videója is.

Nagyon sokat agyaltunk, hogy kihez menjünk felvenni, rengeteg stúdió munkájába belehallgattunk, és egyértelműen mindenki Vári Gábor mellett rakta le a voksát. Tényleg vérprofi, az első master már pontosan az volt, amit szerettünk volna hallani. A videót házon belül oldottuk meg, Szilágyi Frank volt az operatőr és Vári vágta.

Az album a jövő év első felében fog megjelenni, méghozzá egy külföldi kiadónál. Tavasztól kezdve jönnek a koncertek is, nyárra meg már egy rövidebb csehországi túra is le van kötve, szóval teljes gőzzel nyomulás várható a bandától.