Konstruktív próbatermi piázások – Vodka for Kids-lemezpremier

Egyre jobban mocorog a régebben igencsak aktív pécsi színtér, ennek újabb jele a Vodka for Kids zenekar felbukkanása. A punk rock/poszt-hardcore kvartett élőben már tavaly ősszel bemutatkozott a városban, lemezen viszont csak most debütálnak. A Votka című EP-t és a hozzá tartozó első klipet itt nálunk, a NuSkullon hallhatod és láthatod először.

Kipu zenekar két tagját is felvonultató csapat itthon viszonylag ritkán hallható módon Every Time I Die– és letlive.-hatásokkal dolgozik, illetve a The Chariot-énekes Josh Scogin ’68 nevű bandájának a vonalán megy, megtolva egy beleszarós életérzéssel. Az EP első klipes dalát Ronnie James Dio Holy Diver című klasszikusának a szövege ihlette, ezért is lett a szám az énekes után elnevezve.

A négyszámos debütáló kislemezt a srácok még tavaly nyáron rögzítették Maczkó Róbert segítségével, aki Lovasi András stúdiójában (LA Gardens) dolgozik, ezt követően átadták a felvételeket Bodó Rezsőnek (Pokoltornádó, Longbong) keverésre, aki dögöt rakott a számokba. A csapat énekes/gitárosa, Zsidó Ákos az alábbiakat tette hozzá a megjelenéshez, utalva a banda következő projektjeire is:

A grafikát Borbás Máté Olivér csinálta, megjelenésben szerettünk volna valami kevésbé metálosat, kevésbé szokványosat csinálni. A klip Fekete Gyula rendezésével készült (ex-Kipu), akivel egyébként május elején nekiállunk dolgozni a következő klipen, ami a WWJD című számhoz lesz. Az ilyen deszkázós, szívós életérzésű videó lesz. A szám nagyjából arról szól, hogy mennyire bele tud az ember ragadni a piálásba meg a szívásba, és ettől olyan haszontalannak érzi magát. Szóval a jövőre nézve ez a klip lesz, közben elkezdünk dolgozni a következő EP-nken, nagyjából az is négyszámos lesz, de ezt még meglátjuk.

A zenekar ars poeticáját Ákos így foglalta össze:

Egyikünk sem lett agysebész, vagy a miniszterelnök szomszédja. Más az érdeklődési körünk és sok mindenben különbözünk is. Viszont egy valami közös, ami meghatároz mindannyiunkat. Ez pedig a zenélés, hogy hétvégente lemegyünk a próbaterembe, bekúrunk és zúzunk.

Ahogy javul a vírushelyzet, a banda mindenképpen szeretne többet koncertezni, erre a legjobb alkalmat a Made in Pécs fesztivál kínálja számukra.

Nyitókép: Dózsa-Juhász Máté