Kitörés az emberi testbe zártságból – Tündérvese-dalpremier

Már jó ideje készül a keleties alter metalt játszó Tündérvese második nagylemeze, a Körbezárul, ami most szeptember végén fog megjelenni és amiről nyáron már hallottunk egy számot, most pedig itt a NuSkullon debütál a második. A zenekarra korábban jellemző nagyívű kompozíciók helyett a srácok most egy direktebb zenei irányt ígérnek, és ezt igazolja a Pánik című darab is, amiben főleg a System of a Down hatása lett alaposan feltekerve. Szeiler Bálint énekes-gitáros ezt mondja a számról:

A pánikroham az emberi testbe való bezártság csúcspontja: a légszomj és a heves szívverés közben az ember eszeveszetten menekülne a saját testéből, de hiába. Ez egy szélesebb társadalmi réteget érintő jelenség, amiről szerintem szükséges beszélni. A dal elsősorban személyes élmények alapján íródott, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felülkerekedjek saját pánikbetegségemen.

A dalhoz rendes videoklip helyett egy úgynevezett visualizer készült, és a zenekar azt mondja, több daluk is hasonló megoldással fog megjelenni a következő időszakban.

A kilencszámos lemez egyébként a Bresaola stúdióban készült, a keverést és maszterelést Nóniusz Gábor intézte, a produceri munkából pedig rajta kívül Szeiler is kivette a részét. A frontember magáról a lemezről ezt mondja:

Az ember testébe, elméjébe, hétköznapi életébe való bezártságáról, és az abból való kitörésről szól. Ehhez a koncepcióhoz igazítottuk az anyag hangzását és a vizuális megjelenéseket is.

A zenekarnak a következő hetekben 2 koncertje lesz, méghozzá az alábbiak:

szeptember 18. – Székesfehévár, Nyolcas Műhely (Yippi feszt) 

október 9. – Budapest, Gödör klub (Körbezárul lemezbemutató)