Ki látja el a betegeket, ki ad enni az éhezőknek? – BetterThanEver-klippremier

A debreceni BetterThanEver októberben megjelent debütáló nagylemeze, a Kétlépésközt mindenképp 2021 egyik legjobb hazai anyaga volt pop punk vonalon (meg úgy egyáltalán), amit a srácok most egy új videóval támogatnak meg. A NuSkullon debütáló friss imidzsklip az Esőtánc című dalhoz készült Peter John Kiss (theRealJP) és Keresztesi Balázs közreműködésével. A forgatásról, illetve magáról a dalról ezt meséli nekünk a banda:

A nagylemezhez tavaly februárban két klipet forgattunk egy hétvége alatt, a már megjelent Dél c. számhoz, és az aktuális Esőtánchoz. Az utóbbinak a helyszínét a régi próbatermünk adta, amelyet egy olyan színű textillel dekoráltunk, mint amilyen az album borítójának kerete. Utóbb kiderült, hogy zöld háttér olcsóbb lett volna, mint a textilt megvenni a méteráruban, de már mindegy…

A régi termünk baromi kicsi volt, ami nem könnyítette meg Peter John Kiss és Keresztesi Balázs dolgát, de szépen vették az akadályt, és nagyon szeretjük a végeredményt. A slusszpoén, hogy a felvételt követő hónapban átköltöztünk egy háromszor akkora terembe, mint a régi, de ezt a forgatáskor még nem tudhattuk. A dal komoly témája ellenére végigröhögtük (és fáztuk) a napot, de a jövőben tuti, hogy ennél csak tágasabb helyen videózunk.

A dalszöveget Nándi és Gábor közösen írták arról, hogy milyen az, amikor gyűlnek az ember fejei fölött a fellegek, kerülgeti őket, majd szembenéz velük. Gábor a végén felteszi a kérdést: mit kezdünk közösségként a nagyobb „viharfelhőkkel”? Egy halom pontján kiürülő országban ki látja el a betegeket, ki ad enni az éhezőknek, és mit árul el rólunk, mint társadalomról az, ahogyan egymáshoz viszonyulunk, és hol a helyünk ebben az egészben?

A zenekart a következő pár hétben az alábbi bulikon lehet megnézni:

  • április 29. – Budapest, Auróra (SemmisEMOké feszt ’22)
  • május 27. – Veszprém, Terem
  • június 11. – Budapest, Három Holló