Kétmillió évet tönkretenni pár évtized alatt – debütál a The Beast Within új dala

A szegedi Beast Within zenekar a hazai modern death metal-színtér egyik legizgalmasabb fiatal alakja. A srácok pár évnyi előkészület után tavaly irtó nagyot robbantottak a Temperance című debütlemezükkel, aminek hallatán hirtelenjében rögtön ki is kiáltottuk őket a magyar Within the Ruins-nak. Utólag ez talán kicsit lesarkításnak is érződhet, az viszont biztos, hogy itthon nem sokan művelik ma ezt a gyors, egyszerre fogós és technikás, ugyanakkor a bunkóbb, a deathcore felé húzó témáktól sem tartózkodó halálmetált olyan szinten, mint ők.

A csapat már dolgozik is a folytatáson, amit jövő tavasszal terveznek kiadni egy kislemez formájában, aminek a címadó tételét már most be is mutatják. A Tribe című darabot itt a NuSkullon lehet először meghallgatni, és a srácok az alábbiakat fűzték hozzá:

A dalt Gyulán vettük fel Simon István kezei alatt, nem is akartunk máshová menni, Simi mindig tud nekünk újat mutatni. Az animált videó a szegedi No Total Films keze munkáját dícséri, szerintünk baromi látványos lett. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a végeredménnyel.

Ez a szám más, mint a nagylemez hangzásvilága. Egyszerűbb, kevesebb gitártémából tevődik össze, ugyanakkor a riffek hosszabbak, és az egész dal zord hangulatú. Szövegében is az EP irányvonalát alapozza meg. Szerettük volna a dalt a készülő kislemez mintájára megírni, ugyanis a korongon hasonló hangzásvilágot hallhat majd a közönség.

A kislemez megjelenéséig nem fogunk fellépni, az elkövetkezendő pár hónapot a dalok írására és az élő produkciónk felturbózására fordítjuk. Jelenleg basszusgitáros nélkül gyakorlunk, a koncertszezonra azonban már terveink szerint megint 5-en fogunk színpadra állni.

Aktuális koncertdátumokkal tehát egyelőre nem tudunk szolgálni, úgyhogy jöjjön is egyből az új szám!

Fotó: Szilágyi Frank