Kegyetlen gyilkosok a magyar történelemből – Bemutatkozik a Mutilation Case

A hazai underground legmélyén mostanában olyan zenekarok születnek, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni, ezért a közeljövőben többet is foglalkozunk velük, annyi mindenről érdemes tudni, érdemes meghallgatni. Most a Mutilation Case névre keresztelt, dadaista death metal-zenekaré a főszerep, akik nálunk mutatják be első, Bádog szemfedél című dalukat, szöveges videó formájában. A mikrofonnál Jim Jones (Purulent Rites, Phoschydeux), a hangszereken N. (Rém) játszik. Ebben a számban pedig egy vendég is hallható, Rózsavölgyi Bence (Ghost Toast, Deeprecen Booking) gitárszólója teszi teljessé a dalt, amely középpontjában Kiss Béla borzasztó tettei állnak. Róla a következőket kell tudni Dulai Péter kriminalista szavaival:

Kiss Béla, a „cinkotai bádogos” nevéhez legalább 24 rendbeli gyilkosság köthető. Az 1877. július 28-án, Izsákon született férfi iparigazolványát 1905-ben váltotta ki Cinkotán. Ekkor nyitotta meg önálló bádogosműhelyét, ahol áldozataival végzett. Áldozatainak egy részét, szám szerint hetet lezárt, lecinkezett bádoghordókba rejtette, melyeket birtokán tárolt trófeaként. Rémtetteire 1916. május 10-én derült fény, amikor főbérlője bement a birtokra bádogért. Az osztrák-magyar hadsereg jelentése szerint az 1914-ben hadba vonult Kiss Béla szerb hadifogságba esett és meghalt, a rendőrség azonban nem zárta le a nyomozást, azt gyanítván, hogy a cinkotai bádogos új személyazonosságot vett fel. Holttestét sosem találták meg.

A formáció első nagylemeze valamikor októberben jelenik meg, és kilenc tételt fog tartalmazni, ezek hat történetet dolgoznak fel Magyarország sötét múltjából, mindegyik egy őrült gyilkosról szól.