Jelentésüktől megfosztott, árcímkézett fogalmak – Dalpremier a Skore új lemezéről

Hosszú évek óta a hazai progresszív underground egyik legeldugottabb, mégis legszebb gyöngyszeme a szegedi Skore zenekar, akik négy évvel a debütáló Missing Chapter után idén fogják kihozni a második nagylemezüket. Az őszre várható Modernlandről ma itt a NuSkullon debütál az első felvezető dal, az Immunizer.

A hat és félperces játékidő láttán már első ránézésre látszik, hogy a srácok továbbra is nagyban gondolkodnak, és érzékük is van ehhez: hiába hosszú a dal, mégsem esik szét, hanem szépen következik egymásból a sok téma. A debütlemez hangzásvilágát megőrizve az elsődleges támpont továbbra is Steven Wilson munkássága, azon belül is a Porcupine Tree (véletlenül sikerült is lekoppintani a The Incident album kezdését), illetve az Opeth kevésbé death metalos napjai. Viszont az is hallható a dalban, hogy Brindza Tamás frontembertől bármikor kitelik némi fajsúlyos, kiabálós durvulás is (nem véletlenül énekelte fel ő a Stabbed legutóbbi kislemezét is).

Az albumról, az új dalról és a hozzá készült szövegvideóról a zenekar ezt mondja:

Új nagylemezünk, a Modernland kapcsán igyekeztünk olyan témákat megjeleníteni a modernitásra vonatkozóan, amelyek minden embert érintenek valamilyen módon, mindezt a koncepcióalbum adta lehetőségekkel, sok különféle zenei megoldással. Az első single, az Immunizer fókusza az elérvénytelenedett létezés, a közléshiány és a kényelem emberre gyakorolt hatása. A jelentésüktől megfosztott, árcímkézett fogalmak, valamint az egyedi és higgadt véleményektől mentes mindennapok kirakatvilága. A dalszövegvideót Rivasz Gergő csinálta, akit nem mi fogunk bemutatni. Kiváló munkát végez, és ha elakadunk az ötletelésben, mindig kitalál valami igazán királyat.

A nyár hátralévő részét a banda a lemez munkálataival és az új dalok kiadásával fogja tölteni, koncertek pedig ősztől lesznek.