Így készült a Hellish – félórás werkfilmet kapott az Apey & the Pea legutóbbi lemeze

apey_and_the_pea_2017

Több mint két év telt már el az Apey & the Pea legutóbbi lemeze, a Hellish megjelenése óta, de a budapesti pokolmetálos trió azóta is rászolgált, hogy a hazai színtér egyik legizgalmasabb és legaktívabb zenekaraként emlegessük őket. A második albummal folyamatosan körbe-körbe járják az országot és környékét, tavaly játszottak Londonban is (sőt, nemsokára megint mennek), nemrég pedig egy félórás werkfilmmet is összevágtak az anyag munkálatainak 9 hónapja során készült felvételekből. A film itt és most, a Nuskullon debütál.

Ráadásul a csapat időközben már nagyban dolgozik a harmadik nagylemezen is, amit februárban kezdenek felvenni Szegeden a Miracle Sound Stúdióban, és azt ígérik róla: durvább lesz, mint valaha. Apey így foglalja össze a helyzetet:

Tavaly nyáron kezdtünk el komolyabban dolgozni ezen a lemezen, amit Hex névre kereszteltünk, ez az egyik legősibb latin kifejezés az átokra. Innen jött a koncepció ötlete, hogy ha már az előző lemezzel (Hellish) eljutottunk Cerberusig a pokol kapujához, akkor igazán kár lenne nem kinyitni azt. Tíz próbatételen át vonszol minket a pokol hét hercege egészen a purgatórium mélyéig.

Egyelőre számomra még teljesen leírhatatlan ez az egész album, de az biztos, hogy a hideg kiráz tőle, és nem hívőként néha azért elmélázom, hogy talán olyan energiákkal játszom, amik ha esetleg léteznek, akkor elég nagy szarban vagyok.

A lemez a tervek szerint ősszel fog megjelenni, azonban addig sem maradnak újdonságok nélkül a rajongók: a csapat már tavasszal megmutat majd néhány dalt az érkező anyagról, és persze alább itt nézhető az említett werkfilm is.

Aki pedig élőben is megmártózna a riffmocsárban, holnap vegye az irányt a Dürer felé, ahol a srácok az Uzipov, a Stubborn és a Warchief társaságában rengetik meg a hely falait.