Igazi vidámságról szó sincs – Baron Mantis-klippremier

A fővárosi Baron Mantist a legtöbben arról jegyezték meg az elmúlt években, hogy ők a rockzenekar, aminek csak két tagja van. A csapat most készül kiadni a harmadik nagylemezét, ami január 30-án jön ki Discipline címmel, és komoly változásokat testesít meg a zenekarban: egyrészt a kettes lemez óta történt egy tagcsere (Davey Mantis frontember mellé Marosi Csaba érkezett dobolni), és az egész zenei irány is jóval metálosabb lett. Ezt legutóbb a címadó dal klipjével demonstrálták a srácok, most meg itt a legújabb, Nothing Seems to Change című dal, ami itt a Nuskullon debütál egy klippel együtt.

Davey ezt meséli a premier mellé:

Az új lemez alapvetően a sötétség, megborulás, üresség, feldolgozatlan belső feszültségek gondolatával foglalkozik. Első hallásra a Nothing Seems to Change egy vidám pop-rock dalnak tűnhet, és mindenképpen ez a lemez hangszerelésileg legvilágosabb nótája, viszont igazi vidámságról szó sincs. Cinikus, a világ arcába röhögő őrültködés ez, afféle “na látjátok, tudok én is jól lenni, ha ezt várjátok tőlem.”

A lemezbemutató koncert február 13-án lesz a Dürer Kert 041-ben, vendégek a Nís és az Antares. A jegyek már kaphatók, részletek a facebook eventben.