Húzósabb, metalosabb, arcba mászósabb – Wishes-lemezpremier

A hazai dallamos hardcore mezőny búgócsigája, a Wishes májusban adta ki a legutóbbi négyszámos kislemezét, The Brightest címmel. Akkor még nem árulták el, de az igazából még csak az első fele volt egy nagyobb anyagnak, aminek a második része ma itt a Nuskullon debütál. Ez a The Strongest EP, újabb négy dallal, és így áll össze a két felvonásból a banda második nagylemeze.

A dupla megjelenésről, a két lemez felvételeiről és a kapcsolódó artworkökről a zenekar mesél:

A külön időpontban megjelent kislemezek egyik oka a zenénk stílusára és a ránk jellemző kettőség: A The Brigthestre az epikusabb, dallamcentrikusabb, bonyolultabb szerkezetű dalnégyes került fel, a The Strongest pedig az egyszerűbb, „arcba mászósabb”, húzósabb, metálosabb dalokat tartalmazza.

A másik oka annak, hogy szétszedtük 4-4 számra a 8 számos lemezt, az pedig a mai zenehallgatási tendencia. Azt vettük észre már az előző lemezünknél is, hogy hiába a Charlatan az egyik legkedveltebb dal az első lemezről a koncertjeinken, mivel ez az album utolsó tétele, a hallgatottsága jóval kevesebb, mert valahogy az első négy-öt szám végére elfogynak az emberek, nem hallgatják végig a teljes anyagot. Ezért úgy gondoltuk, hogy célszerűbb egyszerre kihozni csak négy számot, mert azt valószínűleg jóval többen lepörgetik egyben. Bízunk benne, hogy így több emberhez eljutnak az új dalaink.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a felvételtől a keverésen, maszterelésen át minden Melis Dani gitárosunk munkája, így a végeredmény olyan lett, amilyennek elképzeltük a dalok megírásakor.

A két kislemez borítója is kiegészíti egymást, együtt egy borítót adnak ki és a merch cuccokkal is így készülünk majd. A mintaválasztások is sugallják a lemez kettősségét. Az ilyen szempontból koncepciózus borítót Király Tomi tetoválóművész készítette. Mindig is tetszett az ötlet nekünk, hogy több hardcore zenekar is tradicionális tetoválásokra hajazó borítókkal, pólómintákkal operál, így kézenfekvő volt, hogy őt keressük meg, a Courage-hez készült oroszlános pólónkat azóta is hiányolják. Egyébként is szeretünk itthoni művészekkel összedolgozni, mivel baromi fontos számunkra, hogy oda adjunk vissza, ahonnan kapunk.

A zenekar ősszel kezd turnézni a két új lemezzel, a dátumok hamarosan jönnek. Addig is itt a két EP streamje:

Fotó: Göndör Dani
Artwork: Király Tamás