Hódmezővásárhely, dohos, 8 órás pincepróbák, Kőbányai – Bemutatkozik a Scrofa

Mindig öröm új, ígéretes hazai zenekart bemutatni, főleg onnan, ahol alig él a szintér. Hódmezővásárhely sosem volt aktív helyszíne a magyar underground szcénának, tudomásunk szerint jelenleg is egyetlen olyan aktív formációja van a városnak, amely le is tett valamit az asztalra: az Atrox Trauma. No, de ez most megváltozik, ugyanis feltör a mélyből a Scrofa. A ‘vásárhelyi székhelyű és Szegedhez is kötődő „darálógép” nálunk lép színre háromdalos zúzalékával, amely egyszerűen csak a Demo ’24 címet kapta.

A felvételeket, a keverést és a masztert Nagy Miklós (Boru) végezte az Ól Recordingban. A zárótételhez a No Total Films készített egy szemerősítő videoklipet.

A megalakulásról röviden mesélt a banda:

Szilágyi Zsolt és Lebenguth Gergely, a két gitáros gyerekkori jóbarátok. Zsolt Korfuról hazatérve (ahol Beatles-nótákat játszott gazdagoknak), Gergely pedig angliai munkavállalásából visszatérve, death metalra kiéhezetten újra zenélni kezdett. Nem sokkal később csatlakozott Valach Márk (Lem, No Total Films) egy Fekete Zajos közös mókázás hatására, majd jött Szabó Csaba (Lem) basszusgitáron és Kocsis Csaba (Arkas, Béton Brut, Her Highness, ex-Komodo) dobon.

A stílus nem is volt kérdés – death/thrash fúzió egy csipetnyi black metallal. Hódmezővásárhely, dohos, 8 órás pincepróbák, Kőbányai.

A brigád egyelőre stúdióprojektként működik, továbbá keresi állandó dobosát, mert Csabának nincs ideje teljes mértékben jelen lenni. Ha érzed magadban az erőt, és szabadidőd is van, jelentkezz náluk! Csongrád-Csanád vármegyeiek előnyben, de senki sincs kizárva.

Az anyag bandcampen is hallgatható, illetve letölthető, a többi zeneszolgáltató oldalon pedig február 18-tól lesz elérhető.