Hegyet mászni hajnalban egy szövegvideóért – debütál a Tiansen új dala

tiansen

Ha emlékeztek, októberben teljesen leborultunk a budapesti Tiansen zenekar debütálása előtt, és azon nyomban ki is kiáltottuk a frontcsajos progpopmetál-bandát mindenki új kedvenc hazai zenekarának. Szerencsére a Rewind című első klipes dal nem csak minket győzött meg, hanem olvasói részről is meglepően sok pozitív reakciót kapott a csapat, akik bevallottan a Dance Gavin Dance, a Circa Survive és a Saosin zeneiségét igyekeznek meghonosítani az itthoni színtéren. Azóta élőben is elcsíptük a srácokat, ahol megállapítottuk, hogy tényleg ők most a hazai mezőny egyik legkomolyabb ígérete, és a többi daluk is simán megugorja az elsőre elképesztő magasra rakott lécet. Éppen ezért szolgál nagy örömünkre, hogy ma este mi mutathatjuk be a zenekar második stúdiófelvételét, a Bored to See You című számot.

A nagyokat villantó gitártémákkal és Radó Éden hangjával hódító dal a Stray Hearts Records és a No Silence stúdiókban készült el, majd egy szöveges klipet is kapott Zsoldos Dávid (Tri-Angle) jóvoltából. Az énekesnő azt meséli, hogy mivel nem egy egyszerű szövegvideót akartak kihozni, szépen fel is másztak forgatni a budaörsi hegyekbe – de hiába:

Hajnalban keltünk, hogy elcsípjük a reggeli “arany órákat,” de ahogy kivilágosodott, csak a nagy kék ég tárult elénk. Annyira siettünk, hogy egy pár felvételre elkapjuk a napfelkeltét, hogy ezt észre sem vettük. Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy leforgatjuk a klipet ilyen körülmények között is, ha már így kellett történnie.

A zenekar legközelebb január 12-én koncertezik a Dürer Kertben, a Watch My Dying és a Cadaveres nevével fémjelzett Stagediving fesztiválon.

Fotó: Révész Patrik / ishootgigs