Hallowed: új klipben debütál a Wishes új énekese

Két évvel a legutóbbi dupla EP és háromnegyed évvel egy énekescsere után új dallal jelentkezik a Wishes. A fővárosi dallamos hardcore-banda első énekese, Krausz István helyére Varga Bence érkezett, aki a Have No Clue-ból lehet ismerős. Az új felállás első dala a Hallowed címet viseli, és egy klippel együtt debütál ma itt a NuSkullon – még épp időben ahhoz, hogy már ismerős legyen majd a hétfői koncerten, amit a srácok a kanadai Comeback Kid vendégeként játszanak az Analog Music Hallban.

Az új klip mellé Bence részletesen mesél az aktualitásokról, mindenekelőtt arról, hogyan került egyáltalán a zenekarba:

Úgy alakult hogy 2022 második felében Major Szabival munkatársak lettünk. Nem ismertük egymást előtte, de nagyon hamar összebarátkoztunk, és az első beszélgetésünk során kiderült, hogy mindketten régóta mozgunk a magyar zenei underground közegben. Nem sokkal később említette nekem hogy megüresedett a vokalista pozíció a Wishesben, és rákérdezett, hogy nem szeretném-e kipróbálni magam énekesként. Az elején nem vettem túl komolyan a dolgot, mivel az előző zenekaromban (Have No Cue) gitáros/háttérvokál pozíciót töltöttem be, és nem voltak olyan ambícióim hogy ezen változtassak, de mivel a HNC elég inaktív már egy jó ideje, beadtam a derekam, elmentem egy próbára ahol megismerhettem Danit és Tomit, illetve ismét találkoztam Bandival, akit már ismertem korábbról. Elkezdtünk rendszeresen próbálni, ahol a srácok megmutatták nekem az új számok demoit, amikre viszonylag hamar el is kezdtek jönni az ötletek, és az első közös demozás előtt kértek fel hivatalosan, hogy legyek teljes értékű tagja a zenekarnak, amire a nagy izgalom és a sörök hatására igent mondtam :)

Az új szám felvételéről:

Mind a hang és a videóanyagot is mondhatni DIY készítettük el. Szerencsére saját és néhány kölcsönkapott eszközzel jó minőségben tudtuk rögzíteni élőben a dobokat a próbatermünkben, ami általában a felvétel legmacerásabb része. A gitárokat és basszust vonalban felvéve, majd később reampolva rögzítettük, szintén a próbatermünk kényelmét élvezve. A mix/master a gitárosunk, Melis Dániel kezét és fülét dicséri, ami szintén nagyon megkönnyítette a dolgunkat abból a szempontból, hogy a végleges verzió finomhangolását közvetlenül tudtuk zenekaron belül intézni, illetve a pénztárcánk is boldog maradt tőle.

Magáról a videóról:

A videóanyag elkészítését Göndör Dánielnek, a zenekar jó barátjának és egyben fotósának köszönhetjük, aki még a sivatagi nyaralásán wifit lopkodva is küldte nekünk a különböző verziókat. A felvételt Rétságon készítettük egy elhagyatott laktanyában, amiért nagyon hálásak vagyunk mind a város vezetőségének, mind a környéken lakóknak, és nem utolsósorban Szabi anyósának is, aki süteményekkel készült, hogy kibírjuk a forgatási napot. A felvétel alatt hatalmas segítséget nyújtott nekünk szintén nagyon jó barátunk, Bogár „Luy” Lajos, aki a fények teljes kezelése mellett mintegy gyártásvezetőként irányított minket, hogy ne fussunk ki az időből. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítséget!

A Wishes további terveiről:

A jövőben készülünk több számot kiadni, amik előreláthatóan single-ként fognak kijönni, és mindenképpen szeretnénk majd több kreatív videóanyagot is készíteni ezekhez. Ezenfelül rá szeretnénk feküdni a koncertezésre/turnézásra, hogy a lehető legtöbb embernek tudjuk személyesen bemutatni a zenénket, és hogy esélyünk legyen új barátokat szerezni.

A zenekart a következő hónapokban az alábbi bulikon lehet majd megnézni:

június 19. – Budapest, Analog Music Hall (+ Comeback Kid, Lightchaser)
június 22. – Lakitelek, Alpárfeszt
július 21. – Veszprém, Terem – Unlock Fest (+ Lightchaser, Boru, Total Fraud, Cestode, Azfixxia)
szeptember 22. – Budapest, Instant (+ Omega Diatribe, Stellaris)