Halandóság és atmoszferikus black metal – Hænesy-kislemezpremier

Ha egy kicsit is szereted a modern köntösbe bújt, koszos, sötét, atmoszferikus black metalt, akkor a budapesti Hænesy zenéje mindenképpen neked szól. Az idén indult egyszemélyes projekt Sándor Henrik (As Karma Brings, Ashley Noise) agyszüleménye, aki így mesélt az indulásról:

A Hænesy 2017 nyarán alakult, vagyis hivatalosan ekkor határoztam el, hogy elindítok egy projektet az addig csak kísérleti jelleggel otthon kotyvasztott black metal / atmospheric black témákból. A felvételek házi körülmények között készültek, nem láttak igazi stúdiót.

Hænesy most nálunk mutatja be Mortals című debütáló EP-jét, melyen az október elején kiadott bemutatkozó szám, a Gloominess mellett még két új dal hallható. Az kislemez tökéletes aláfestést biztosít majd a közelgő borúsabb időkhöz, ám akkor sem hibázunk, ha már most ráhangolódunk a télre ezzel az éjszínű anyaggal. Ami pedig a formáció jövőjét illeti, a projekt következő lemezére sem kell sokat várni, mivel már az új album munkálatai is elkezdődtek, ám addig is hallgasd meg a bemutatkozó anyagot: