Follow The Water: klippremier és interjú

Az idei év egyik leginkább figyelemre méltó utódját a Follow The Waterben tisztelhetjük, hiszen a Destroy The Carrot, Nohanded Painter, Headstock és Mayday! Mayday! tagokból álló banda ingyen letölthető bemutatkozó EP-jével már majdnem 900 Facebook-lájkot gyűjtött be, és a felvétel így is több mint ezer egyéni letöltést számlál. Az október 6-án az ingyenes Guns Are Too Quick-bulin is fellépő zenekar pedig addig üti a vasat, amíg forró, így az egyik EP-s dalhoz, a Nameless-hez már készült is egy videó, ami az alábbiakban debütál: ám mielőtt megtekintenéd, ismert meg a formációt az itteni interjú alapján.

Kérlek, röviden mutasd be a zenekart, és hogy mit érdemes tudni Rólatok!

A Destroy the Carrot feloszlása után, tavaly ősszel kezdtük el szervezni a zenekart olyan srácokból, akikkel közös zenélés során korábban összebarátkoztunk. A kiinduláshoz (Baksza Alexandra és Szeklencei Zsolt énekesek) csatlakozott először Barabás Levi basszusgitáron (Nohanded Painter), aztán Walczer Dávid (Headstock), Drevényi Ádám dobos, és egy későbbi tagcserét követően (a klipben még nem ő szerepel) Lévai Vili a Mayday!Mayday! soraiból. Azzal nem is próbálkoznánk, hogy stílusilag bármennyire is behatároljam a zenénket, a lényeg annyi, hogy a keményebb zené, és a hörgős témákat próbáljuk emészthetőbb tiszta énekkel vegyíteni. Közben pedig igyekszünk minél jobban eltérni az Eyes Set to Kill által kijelölt úttól, amivel ebben a zenében mindenki azonosít.

Honnan jött a névválasztás, hogyan lett Follow The Water a nevetek?

Igazából már jó ideje próbáltunk, amikor elkezdtünk egyáltalán a néven gondolkozni. Egyetlen koncepciónk volt, hogy most ne legyen olyan neve a zenekarunknak, ami három szóból áll, középen a „the” szócskával. Aztán mégis jött egy ötlet, hogy van ez az Architects-szám, a Follow the Water. Komoly dilemma volt, egyrészt azért, mert féltünk, hogy ezt néhány kötekedni akaró ember majd meglovagolja (ahogyan tették is), másrészt meg az egyetlen koncepciónkat se sikerült teljesítenie. De végülis a szívünkhöz nőtt, aztán megmaradt.

Kik inspirálnak titeket a legjobban?

Zeneileg főleg olyan zenekarok inspirálnak minket mint a The Ghost Inside, a Your Demise, a Stick To Your Guns, és talán meglepő módon rengeteg pop-punk zenekar. Egyébként nagyon sok különböző hatás ér minket, hatan vagyunk, és mindenki sokmindent hallgat a közös kedvenceken kívül.

Hogy érzitek: a korábbi zenekari tapasztalataitok mennyiben hasznosíthatók ebben a bandában?

A korábbi tapasztalatok nélkül nem is léteznénk, mivel majdnem mindannyian zenélés útján ismertük meg egymást. Nem utolsó dolog az sem, hogy nem most állunk először a színpadon életünkben, na meg persze az is hasznos, hogy nagyon sok embert megismertünk, akik valamilyen úton-módon segíteni tudnak minket. Valószínűleg se klipünk, se NuSkullos premiere nem lenne, ha most kezdtük volna nulláról.

Milyen hangulatban telt a stúdiózás? Mennyi ideig íródtak a dalok, és hogyan öltöttek végleges formát?

Az EP Pillinger Tomi (Blast1Studio, The Sharon Tate) keze munkáját dícséri, a stúdiózás pedig kifejezetten családiasan telt, főleg Szandrának, tekintve, hogy ki se kellett mozdulnia otthonról grin(nevetve).

A már megosztott szerzemények mellett vannak még olyan kész szerzemények, amelyek valamilyen oknál fogva nem kerültek fel a bemutatkozó kiadványra?

Több számon is dolgozunk párhuzamosan, vannak már kész tételek az EP dalain kívül. Ezek a számok közül hamarosan egyet fel is veszünk és megtámogatjuk egy videóval.

A felvétel mellett el is készítettétek első videoklipeteket a Nameless című dalhoz: miért erre esett a választásotok, és mi volt a forgatás alapkoncepciója?

Az alapötlet az volt, hogy vízparton forgassuk le, ahogyan az egész EP-n is a víz van főszerepben. Azt gondolnátok, hogy a zenekar nevéhez van köze, de sokkal inkább a jövőbeli terveink első darabja ez a motívum wink A klipet pedig a szintén The Sharon Tate-es Bakos Bálint készítette, neki is köszi!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=KHgCm1yi2IY

Szerintetek hol van a Follow The Water helye a hazai színtéren? A későbbiekben próbálkoztok nemzetközi vizekre evezni?

Ezt nehéz megmondani, de igyekszünk kihasználni azt az előnyt, hogy hasonló zenéknél ritka a női ének, itthon főleg, de akár egész Európát nézve is. Persze ez nem azt jelenti, hogy van egy énekesnőnk, aztán ülünk a babérjainkon, hanem próbálunk minél minőségibb zenét csinálni, és minél több emberhez eljuttatni azt. Aztán ki tudja, elegendő elhivatottsággal, és kemény munkával még bármi kisülhet belőle.

Milyen terveitek vannak a közeljövőben?

Elsősorban szeretnénk minél több helyre eljutni ősszel, mind koncertet adni, mind pedig a klippel és az EP-vel minél több emberhez. Ezen kívül ahogy már említettük, fel fogunk venni egy számot még, amihez szintén készülni fog egy klip, és ezt még az ősszel szeretnénk kizárólag klip/promovideó formájában nyilvánosságra hozni.