Feloldhatatlan problémák – Vodka for Kids-kislemez- és klippremier

Szinte napra pontosan egy évvel a debütáló EP után megérkezett a pécsi Vodka for Kids második kislemeze, a Dismisfit, melyet itt nálunk a NuSkullon hallhatsz először. A punk rock/poszt-hardcore-banda tavaly szilveszterkor már bemutatott egy friss számot egy live session videóban, a Burn It Down stúdiófelvételre azonban mostanáig várni kellett, illetve a négyszámos EP mellé még egy videó is érkezett, melyet szintén erre a dalra forgattak a srácok.

A zenekar frontembere, Zsidó Ákos az alábbiakat fűzte a kislemez megjelenéséhez:

Iszonyatosan izgatottak vagyunk, hogy végre sikerült kiadni magunkból a Dismisfitet. Szerettünk volna egy olyan albummal megjelenni, ami dinamikájában egységesen tempós, feszes és feszült, és tükrözi azt rengeteg energiát, amit fel akarunk szabadítani. Mindemellett a dalok egyenként is sok feszültséget hordoznak magukban. Különböző élethelyzetekben különböző problémák, amiket az ember meg szeretne oldani valahogy. Az album címe is ezt a feloldhatatlanságot hordozza.

És a videokliphez:

A Burn It Downhoz a klipet hagyományosan Fekete Gyula barátunk rendezte. Valami egyszerű cuccot szerettünk volna és eszünkbe jutott, hogy mi lenne, ha egy wc-ben zenélnénk és buliznánk. A dal eleve is a kiégés okozta nihilről szól. Brutál jo este volt a forgatás, nagyon sok barátunk eljött nekünk segíteni, és egy atomnagy bebaszás kerekedett ki az egészből. Olyan easter eggeket rejtettünk el benne, mint pl. egy láncfűrészes, az előző klipünkből a főszereplő nundzsakuval, és még Miki a Picsából is beugrott dobolni egy take erejéig. A felvételeket Bodó Rezső (Pokoltornádó) mesternél készítettük, aki iszonyatosan sokat segített abban, hogy úgy szólaljunk meg, ahogy szerettük volna. A grafikát az albumhoz Lizom Dávid készítette, akit szintén elcsíphettek a klipben.

A banda idén nyáron több fesztiválon is fellép, többek között júniusban az Eger melletti Felsőtárkányba költöző Hell Villen, júlisban pedig a Fishing On Orfűn, majd a szintén orfűi Toxic Weekend punkfesztiválon,