Ezredfordulós hangzások újratöltve – Icenap-klippremier

Kevés olyan zenekar van ma itthon, amelyik nyíltan az ezredfordulós nu metalt tekinti legfőbb ihletforrásának, ma viszont van szerencsénk bemutatni a fővárosi Icenap zenekart, akik pont ezen a vonalon mozognak. Az alig egy éve alakult csapat ma itt a NuSkullon debütál az első klipes dalával, az Innerstate-tel, amit a cikk alján rögtön lehet is nézni.

Az alakulásról és az inspirációkról Tóth Martin énekes mesél:

A 2019-es év nyarán állt össze a zenekar, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és végül jómagam érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során rá kellett jönnünk, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metalos és egyéb, a hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol. Így született meg végül az Icenap.

Ami a zenei irányt illeti: a célunk az, hogy az organikusabb, inkább a kilencvenes évekre és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a My Ticket Home, de akár olyan hatások is, mint Denzel Curry.

A banda az év hátralevő részében tervezi egy EP kiadását, és a koncertezésbe is belevágnak, addig is a facebookon és az Instán lehet őket követni.