EP PREMIER: hallgasd meg a szegedi Forbidden Noise bemutatkozó kislemezét!

A zenekar facebook elérhetősége.

Bemutatjuk rovatunk mai különkiadása igencsak öröm számunkra, hiszen ma egy EP premierrel tudjuk meglepni az olvasóinkat, méghozzá a szegedi Forbidden Noise formáció a Nuskull Magazin hasábjain mutatja be bemutatkozó kislemezét. A tavaszi nagy mozgásban ez már sokadik premierünk, aminek nagyon örülünk, és ne feledjétek április 5-én nálunk mutatja be a Dryvia, az Anchorless Bodies és a Bury What’s Left a közös split lemezét is. A bemutatós rovatunkban pedig a következő két hétben újabb zenekarok jönnek majd elő, de addig is koncentráljunk a szegedi, metalban utazó fiúk This Normality Is Madness című debüt kislemezére, a zenekarra, valamint az EP körülményeire, tartsatok velünk!

A zenekar 2014 márciusában alakult Szegeden, a következő felállással:  Barta Sándor (gitár), Földi Bence (dob) és Kuczora Gábor (basszusgitár), ehhez a trióhoz később Balogh Ádám csatlakozott énekesként, végül pedig Magony Gergely második gitárosként, ezt követően vette fel a csapat a Forbidden Noise nevet is. Barta Sándor korábban a Gordius nevű formációban, Balogh Ádám és Kuczora Gábor pedig a Pullbackben zenéltek közösen, továbbá Magony Gergely pedig több zenekarban is megfordult már, például főként kiemelendő a Silent Hate. Földi Bence, a zenekar dobosa is zenélt már korábban, viszont csak próbatermi szinten. A zenekar igyekszik csak metalbandának vallania magát (befolyások pl.: Lamb of God, This or the Apocalypse stb.), ragadó és egyben maradandó refréneket nagyon fontosnak tartják. A szövegeket pedig különösen kiemelkedően kezelik, zeneileg az Enter Shikari nem jelenik meg a csapat repertoárjában, de a csapat kontextusa, mondanivalója kiemelkedően fontosan kezelt a bandánál.

A kislemezt a szegedi Our Sound Recording Studioban vették fel Sóti Norbi és Szabó Szebásztián vezérletével. A cél pedig az volt, hogy úgy tudják a fiúk elkezdeni a koncertezést, hogy minőségi promóanyagnk legyen a közönség számára. Az EP címe This Normality Is Madness, amely az Enter Shikari – Common Dreads intrójában hangzik el. Ez a szófordulat nagyon megtetszett a zenekarnak, könnyen tudott azonosulni és egyetérteni a kijelentéssel; tehát a zenekar is arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a társadalom által meghatározott normák, mennyire esetlegesek: az aktuális hatalom kénye-kedve szerint változhatnak. Az egyik legfontosabb cél tehát az volt, hogy a minőségi hangzás mellett, a dalszövegek se legyenek jellegtelenek. A zenekar részéről így erős igyekezet volt, hogy a témáik aktuálisak és személyesek legyenek, de ne túl direktek. A nyitószám, a Taken By the Tides intrója az egész EP mondanivalóját sűríti egybe: Baudelaire híres sorai (Romlás virágai: Előhang 2. vrsz.) azt az álszent embert mutatják be, aki csak azért vall színt, mert fél a büntetéstől, de felszínes önvallomása után visszasüllyed a mocsokba. Továbbikban a dalszöveg Bukowskitól a The Genius of the Crowd c. verset veszi alapul. “A tömeg hömpölygő áradatában eltűnik minden egyéni akarat és szellem, feloldódik egy közös idea hatalma alatt, megbélyegezve és elpusztítva a nem odaillő elemeket. Nem csak a fundamentalista és militáris szervezetek kritikája ez, hanem a tömegkultúra minden vívmányáé is. A rendszerhez való viszonyunk azonban nem lehet sem érzéketlen, sem önfelszámoló.” – hogy a zenekart idézzük. Az Upward című dalban a kijelölt küldetését el nem fogadó ember jelenik meg, aki bár titkon tudja, hogy valóban többre hivatott, fél attól, hogy esetleg mégis kiderül az ellenkezője. A szöveg tanulsága, hogy ezt a kockázatot mindenképp vállalni kell, vallja a zenekar. A bemutatkozó anyagot a The Wolves Are Among Us zárja, amely köré az EP koncepciója épül. A borítóképen egy kannibál sorozatgyilkos, bizonyos Albert Fish medencecsontjáról készített röntgen-felvétel (rajta 29 tű, amit saját maga juttatott oda) látható; ez a szöveg pedig “Sylvia Likens megkínzását és meggyilkolását veszi alapul, az előtt állít emléket, ahogy egy ártatlan lélek kínok által üdvözül. Nekünk az a feladatunk, hogy ne menjünk el szó nélkül emellett, és a mindnyájunkban fészkelő gonoszt kellő önuralommal kordában tudjuk tartani, mert hiába minden emberi vívmány, ha ezzel a „mélységgel” nem nézünk farkasszemet.” – ugyancsak idézve a csapatot. Az Ő története egyébként a The Number Twelve Looks Like You-t is megihlette, a Document: Grace Budd című dalban felolvassák egy levelét, amit egy kislány szüleinek írt, miután megette Őt. Hosszú a története, akit érdekel, rengeteg dolgot találhat az interneten erről.

A csapat készít majd limitált példányszámban fizikai lemezt, erről e-mailben (forbiddenhun@gmail.com), illetve FB privát üzenetben lehet érdeklődni, de természetesen több csatornán keresztül is ingyenesen elérhető/letölthető (lesz) az EP. A megjelenés után szeretne a csapat az ország egész területén koncerteket szervezni, és bemutatkozni mindenhol a közönségnek. Ezzel kapcsolatban ugyancsak ezen a két elérhetőségen érhető el a banda.

FORBIDDEN NOISE – THIS NORMALITY IS MADNESS