Emelni a tétet – Heedless Elegance-lemezpremier

Ha a hazai metalcore-ról van szó, a 2020-as évek első felében a budapesti Heedless Elegance vitathatatlanul a színtér egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát. Mesterien összerakott második nagylemezük, a Libra alapos megturnéztatása után tavaly elkezdték adagolni az új dalokat a folytatásról, ma pedig itt a NuSkullon mutatkozik be teljes egészében a harmadik album, a The Dream Within.

Az új anyaggal a srácok minden szempontból emelik a tétet: a 2000-es évek metalcore-jából mindenféle irányokba (nu metal, poszt-rock, prog) kikacsintgató hangzásuknak még tovább tágítják a határait, és az eddigieknél sokkal nagyobb szerepet kap Konter Samu frontember tiszta énekhangja. Emellett pedig egy csomó külföldi közreműködő is hozzátette a magáét az anyaghoz:

zenei oldalon az ausztrál billentyűsfenomén Misstiq, a kortárs deathcore-ban megkerülhetetlen Tom Barber (Chelsea Grin, ex-Lorna Shore stb.) és a michigani Hollow Front énekese, Tyler Tate erősíti a cuccot,

míg az artworköt egy élő legenda, Travis Smith (Devin Townsend, Katatonia, Nevermore, Opeth stb.) jegyzi. Az előzetes dalok megjelenését szintén nemzetközi figyelem kísérte, az angol Kerrang! rádió tastemakere, Alex Baker a Fresh Blood című műsorában több héten át játszotta a The Threads és a The Cure című szingliket, és utóbbi a Spotify hivatalos All New Metal playlistjére is felkerült.

A lemez felvételeit Farkas Krisztián felügyelte, a mix/maszter pedig ezúttal is Simon Istvánnak (No Silence Studios) köszönhető.

Az idei év elejétől a zenekar új formában, csak egy gitárossal működik, ez a felállás a januári Stagediving fesztiválon mutatkozott be a Dürer Kertben, tavasszal pedig a következő bulikon lehet találkozni a srácokkal:

  • április 6. – Budapest, Akvárium KisHall (The Dream Within lemezbemutató, vendég: Orient Fall)
  • május 18. – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely (Yippi Feszt 2024)

Koncertfotó: Somogyi Lajos – Bands Through the Lens