Elfojtott gyűlölködés és eldobott barátok – Sour Smile-kislemezpremier

Egy újabb fiatal hazai metalbanda első anyagát mutatjuk be ma este, ők a budapesti Sour Smile. A tavaly alakult banda leginkább a metalcore/deathcore stílusokhoz sorolja magát, némi djentes behatással. A tagok már ismerősek lehetnek más underground zenekarokból: Székely Péter gitáros a Silent Homesból, Baumann Bence frontember a Purity Reignből, Vincze Ákos pedig a Polytripből. A srácok jelenleg is keresik a basszusgitárosukat, hogy a felállás végre teljes és koncertképes legyen.

A csapat első anyaga, a háromszámos Feelings EP felvételét, keverését és maszterelését Mede Gyuri (Silent Homes) intézte, a borító pedig Koródi Tamás (Deadlife art) munkája. A kislemez 3 számáról Bence mesélt:

1. Insomnia

Az insomnia alvásképtelenséget jelent. Több hónap alatt irtam meg a szövegét, mindig egy kicsit írtam a jegyzetembe az érzéseimről, kiborulásaimról, kezelésemről és végén arról, hogy nincs szükségem semmilyen kezelésre, saját magamnak kell kilábalnom ebből a gödörből.

2. Insentient

Ez a szám nagyrészt a gyülölködésről szól, amit elfojtunk magunkban, de mégis sokszor elkiabálnánk magunkat, mennyi szar történik a világban, mennyi szar arc van. Igazából a monotonitás az, ami nagyon idegesítő számomra. A szám 2 szálon fut, az egyik szál lázad mindenki ellen és negatív nézőpontot mutat, a másik pedig megállapodik, keresi a szerelmet és pozitívan látja a világot. A kettő érzésből választanunk kell…

3. False Love/True Friends

Ez részben az elmúlásról szól, a gyerekkorról, hogy régen semmi sem számított: mindig a barátainkkal bandáztunk, nevettünk, jól éreztük magunkat, nem volt semmilyen felelősség a nyakunkban, max annyi, hogy megírjuk a házit. Aztán képbe jön a szerelem, amely sokunkat elvakít, eldobjuk a barátainkat, aztán mikor minket dobnak el, rájövünk, hogy barátok nélkül semmit nem érünk. A végén az egész életfelfogásra egy megoldást találok, célok kitűzése, az hogy jobban teljesítsek, és megtartsuk a baráti kapcsolatainkat.