Death/black metal a Boszorkányszigeten – Lem-klippremier

Még 2016 januárjában mutattuk be a szegedi Lem zenekart, akik a debütáló kislemezük megjelenése után hosszú hallgatásba burkolóztak, amit most végre megtörnek. Nálunk debütál az extrém metalt játszó banda visszatérő szerzeménye, a Harlotmoon, amely kis betekintést enged az idén megjelenő első nagylemezbe. A dalban közreműködött Papp Zita Ibolya csellón (…and thou hast sinned).

Valach Márk frontember mesélt a készülő albumról, a dalról és a hozzá készült klipről:

Az idén ősszel érkező Twelve Who Stole the Rain című első nagylemezünk előfutára ez a szám. A csapat tett egy éles kanyart az 2016-os kislemezünk óta és más műfajokkal kezdtünk kísérletezni, így jött képbe a death/black metalos vonal, persze sok mindent megőrizve a ránk jellemző dalstruktúrákból, progresszivitásból. Az album konceptlemezként funkcionál majd, amit városunk történelme ihletett. Mégpedig az 1728-as szegedi boszorkányégetéseket és annak körülményeit dolgozzuk fel egy férfi szemszögéből, aki beleszeret egy boszorkányba.

A Harlotmoon black ‘n’ rollos hatásai miatt úgy gondoltuk, hogy single-ként jól megállja majd a helyét. A klip nem sztori alapú, a szám fő szimbólumait mutatja be, mint például a hold, a farkas és a tűz. A forgatások a Boszorkányszigeten történtek, ami az égetések eredeti helyszíne volt. A boszorkány szerepében Orosz Diána látható.

A felvételek a szegedi Miracle Sound stúdióban készültek, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert vezénylésével, a keverést pedig Nagy Miklós (Boru) végezte. A videóklip a No Total Films munkája, a grafikai elemeket Sümegi Rita készítette. A single borítója egy 19. századi August Egg-festmény lett.

A szám Bandcampről letölthető és hamarosan felkerül a nagyobb online zeneszolgáltatókra is.

A Lem visszatérő koncertje augusztus 3-án lesz Szegeden, a dán Hexis és a svéd The Arson Project társaságában.