Csend és fogcsikorgatás – Hænesy-lemezpremier

Még a tavalyi év utolsó napján csöpögtetett el egy új dalt a második nagylemezéről a Hænesy, most pedig végre megérkezett a teljes anyag, melyet itt a NuSkullon hallhatsz először. Az atmoszferikus black metal-banda a német Purity Through Fire kiadónál mutatja be a Garabontzia című albumot, mely egyre mélyebben végez ásatásokat az emberi tudat és a kollektív tudattalan kettős birodalmában, zeneileg továbbra is áthatolhatatlanul sötét, mozdulatlan és mégis egy irányba halad.

A felvételeket a banda ismét saját maga készítette el, újításként pedig első alkalommal használtak élő dobokat. A borító Rodrido Almanegra munkája, a Létrontás című dalban hallható Hamvas Béla-idézetet pedig Farkas Attila Márton vallástörténész, kultúrantropológus mondta fel. A lemezről a Fate of the Depth című szám egy friss videót is kapott, ezt a méltán híres Chariot of the Black Moth készítette.

A fizikai megjelenést tekintve érdemes lesz a zenekar oldalát követni, ugyanis február 28-ától elérhető lesz a CD változat, a tavasz közepén pedig a vinyl.