Csak hiányozzak majd – itt az első dal Apey új szólólemezéről

apey

Alig egy hónapja, hogy Áron Andris, azaz Apey kihozta legújabb nagylemezét az Apey & the Pea-vel, de a budapesti énekes-dalszerző máris újabb megjelenesre készülődik. Október 16-án érkezik ugyanis harmadik szólólemeze, a Stranger, kicsit több mint egy évvel a tavaly megjelent visszatérő szólóalbuma, a Foxes után. A lemez 11 vadonatúj dalban mesél el egy történetet, ami elsősorban András gyerekkorát és saját személyiségének alakulását idézi fel, egy minden eddiginél pozitívabb hangulatban. A szerző így mesélt a lemezről:

Általában próbálok mindig valami újat keresni, és mindig találok is. Most az volt a koncepcióm, hogy nem szeretnék halálra fejtegetni mindent, nem szeretnék gondolkozni, vagy túltervezni. A Strangert nagyjából két hét leforgása alatt írtam július végén, majd még két hét alatt rögzítettem itthon. Hallgatva ezt a lemezt olyan, mint egy régi ismerős barát, akit mintha már hallottam volna, de tudom, hogy mégsem. Nehéz megfogalmazni szavakkal, de nagyon megnyugtató érzéssel tölt el.

Az album producere Takács Zoltán ’Jappán’ (Heaven Street Seven, Soerii & Poolek) volt, akivel Andris nem túl szokványos módon ismerkedett meg elmondása szerint:

A legutóbbi Apey & the Pea turné szegedi állomása után eléggé szétcsapva kerültünk egymás mellé valamikor hajnalban egy random kocsmában. A többiek már ismerték régről, én sajnos nem, de úgy nagyjából 10 percnyi beszélgetés után megfogalmazódott a fejemben, hogy őt fogom felkérni erre a munkára, mert más nem lehet. A legnagyobb megnyugvás és hátradőlés számomra, hogy ő rakja össze a kirakós utolsó darabjait.

A Stranger bemutató koncertje október 21-én lesz az A38 Hajón, ahová szűk három hét után tér vissza Apey, hiszen szeptember végén zenekarával is itt mutatták be teltház előtt harmadik lemezüket, a Hexet.

Az anyagról most nálunk debütál az első dal, mégpedig az Andris koncertjeiről már ismerős I Want You to Miss Me című darab. A számhoz az énekes egy élő videót is forgatott a Kis-Balatonnál Zsoldos Dávid és Bikali Sándor segítségével, de alatta rögtön meghallgatható a lemezre felkerülő verzió is.