Bemutatkozik a The Swan Station – Hallgasd meg a Memoirs of the Undead King debüt EP-t!

THE SWAN STATION: FACEBOOK  || BANDCAMP

A 2007-ben alakult (majd 2012-ben feloszlott) Brainlust a fővárosi (és egyben a hazai) deathcore élet egyik első számú formációja volt, mindenképpen kiemelendő a zenekar fontossága az Arise of the Reanimated által a hazai szcéna ezen korszakában. A most bemutatkozó The Swan Station mondhatni a Brainlust romjain alakult zenekar: a deathcore/melodeath-banda egyik ex-dalszerzője, Schütt Attila pengeti a TSS berkein belül is a gitárt, míg az Arise‘-féle Brainlust-korszak után, a Pit of Horrorsszal érkező Berki Zsombor gondozza a bőgőtémákat. A vokálsávokat a most megjelenő debüt kislemezhez pedig a Bury What’s Lefttel fáradhatatlanul menetelő Kéményes Péter szolgáltatta, aki egyben a Brainlust korábbi történetében is segítette a bandát több ízben (énekelt az EP-n is).

A The Swan Station most megjelenő debüt kislemeze, a Memoirs of the Undead King valójában kb. 90%-ban a Brainlust számára íródott, tehát az utódzenekar nem hagyja a fiókban maradt Brainlust-ötleteket, és egyben tudatosan betekintést nyújt abba, hogy merre tartott a zenekar a Pit of Horrors után, illetve 2012 végén, amikor feloszlott. Így azzal sem lövünk mellé, hogy a banda koncepciója a Brainlust zenei közegéhez hasonlóan a dallamos death metal és a deathcore határmezsgyéjén helyezkedik el, viszont Nándi helyett ezúttal Peti orgánumával találkozhatunk. Plusz további adalékanyag a Brainlust rajongói számára, hogy az ott gitározó Bolgár Máté is elnyom egy szólót a négydalos kislemez harmadik dalában, a Shadowflame-ben, hogy végképp kimaxolhassuk a Brainlust és a múltidézés élményét.

A hangzás kulcsfontosságú egy ilyen EP-nél, így ebben sem igyekezett a zenekar mellényúlni, Schütt Attila azt nyilatkozta, hogy a megszólalást „a ’90-es évek melodeath lemezeinek szikársága inspirálta leginkább” – ehhez pedig még hozzátevődik a tény, hogy a bőgő- és gitársávok mind otthon kerültek felvételre, míg a vokálanyagot Peti a Grenma stúdióban Matyinál énekelte fel. Dalszerzésileg az egész Memoirs of the Undead King szinte Attilának köszönhető, a Shadowflame szólóját leszámítva az összes gitártéma az ő ötletein alapszik, ráadásul a mix és a maszter hangmérnöki munkáit is Attila végezte. A bőgőtémák egyértelműen Zsombor érdemei, aki eltol egy szólót is a Blizzardban, arra érdemes lesz ráfülelnetek! A szövegeket ugyancsak Attila írta, a szép borítót pedig egy venezuelai játékfejlesztő/pixelművész, Martin Urribarri készítette.

Az információcunami után pedig nincs más hátra, hallgassátok meg a Memoirs of the Undead Kinget!