Bemutatkozik a fővárosi Harrisons – Every Minute klippremier!

Tavasszal tovább folytatódik a hazai zenekarok bemutatkozási dömpingje, amiből igyekezünk tisztességesen kivenni a részünket, a májust egyből egy friss budapesti formációval nyitjuk: a Harrisons a könnyedebb, de mégis slágeres easycore kedvelőinek okozhat kellemes perceket. A fiúk ugyan még nem mondhatni, hogy túlzottan sok ideje alkotnának közösen zenekart, de kapásból videoklippel debütálnak, amelyet a SYNDROME stábja forgatott a srácokkal. A most debütáló Every Minute imázsvideójáról, a banda alakulásának körülményeiről és a Harrisons közeljövőjének terveiről beszélgettünk Puskás Ádámmal (gitár) és Dombi Viktorral (basszusgitár), akik készségesen válaszolgattak a kérdéseinkre, hogy be tudjuk mutatni nektek a csapatot. Debütál az Every Minute!

harrisons_band_promo

HARRISONS || FACEBOOK || INSTAGRAM || YOUTUBE || EMAIL

Sziasztok, fiúk! Mivel ez az első alkalom, hogy a Nuskull Magazin hasábjain szerepeltek, ezért mindenképpen szeretnénk, ha kicsit bemutatnátok a zenekart! Mikor alakultatok, hova valósi a formáció, illetve kik alkotjátok a csapatot? Honnan ered a Harrisons nevetek?

Sziasztok! 2015-ben alakultunk Budapesten. A kezdeti időkben Ádám (Puskás Ádám – gitár/vokál) és Viktor (Dombi Viktor – basszusgitár/vokál) írták a dalokat otthon. Mondhatni egy véletlen folytán ismerkedtek meg, egy cégnél dolgoztak, és Ádám fülébe jutott, hogy van egy srác, aki zenél. Megkereste Viktort, és hamar közös nevezőre jutottak. Bandi (Balogh András – dob) és Viktor gyerekkoruk óta együtt zenéltek, így evidens volt, hogy ő is csatlakozik hozzánk. Folyamatosan születtek a számötletek, és Zolival (Hajdu Zoltán – gitár) kiegészülve elkezdtük a közös munkálatokat. A frontemberünk keresése közben is folyamatosan demóztunk. 2015. november végére megtaláltuk Danit (Baksa Dániel – ének), aki egyéniségével tükrözi a zenei stílusunkat. Megvolt a kémia köztünk, így innentől vált teljessé a Harrisons legénysége. Hogy honnan ered a nevünk? Egy korábbi zenésztársunk hozta az ötletet, mégpedig egy híres történelmi átokból, a sóni átokból. Röviden ez arról szól, hogy Indiana állam kormányzója, William Henry Harrison megvesztegette a sóni indián törzseket, hogy whiskyért cserébe adják el a földjeiket. Az őslakosoknak ez nem tetszett, s háborút indítottak a fehérek ellen. A háborúban elhunyt a harcos törzsfő. Öccse azonban megátkozta az amerikai elnököket: a rontás úgy szólt, hogy 20 évente hivatali ideje alatt fog meghalni a regnáló amerikai elnök. Ez működött is 1840-től 1963-ig. Szóval innen jött a Harrisons név. :)

2016 tavasza mindenképpen fontos lépés az életetekben: a most debütáló Every Minute az első dalotok, amikor összeraktátok az első Harrisons számokat, hogy-hogy emellett a tétel mellett döntöttetek, hogy elsőként bemutassátok?

Az Every minute c. számunk a 3-as névre hallgat a zenekaron belül, tehát ő volt a harmadik tételJ.Mondhatni elég színes a paletta, de ez állt a legközelebb a döntés időpontjában a szívünkhöz, így erre esett a választásunk. Elég változatos a nóta, sok mindent találhat benne az ember, amit szerethet.

miez

Milyen élmény volt együtt dolgozni Simivel? Hogyan zajlottak a felvételek? Kész nyersanyaggal házaltatok nála a No Silence-ben vagy már az első hangfelpengetésétől segített benneteket a munkában?

Mivel mielőbbi eredményt szerettünk volna, és nem Budapesten járkálni felváltva a stúdióba,plusz tudtuk,hogy Simi képben van a műfajjal, így gondoltuk, hogy a No Silence-szel remekül együtt tudunk működni. Nálunk akkor mondhatni, hogy „stúdiókész” egy dal, ha azt felvettük, felénekeltük már otthon,stb., tehát Simihez egy kész demóval mentünk. A közös munka jól ment, megvolt az összhang. A mix ,master viszont már nem volt egyszerű a távolság miatt. Ez nekünk új terep volt, de azt hiszem, aki meghallgatja a számot, nem mondhatja, hogy nem szól jól. :) Összegezve: szerettünk együtt dolgozni. :)

13096079_268187000185062_7221315314175873422_nA zenétek csapásiránya legfőképpen azoknak lehet ismerős, akik élik az easycore, illetve ahhoz hasonló műfajok, műfaji elemek hangzásvilágát. Itthon pl. a Till We Drop vagy a Show Your Otherside is nagy sikerre vitte a műfajt, de az utóbbi időben a What On Earth is hallatta benne hangját. Hatással voltak rátok itthon ezek a zenekarok az első szárnypróbálgatásban? Esetleg mely külföldi bandák voltak azok, amelyek leginkább formálták a Harrisons megszólalását, milyen zenei ízlésűek a bandatagok? Megvan a közös összhang ebben is?

Leginkább külföldi zenekarok inspiráltak minket. Legközelebbinek a Chunk No! Captain Chunk!-ot említeném, de mivel a zene sem ilyen egyoldalú, elég sok az összetevő. Dani az énekesünk például nagy Asking Alexandria fan, sok énektémában jönnek elő ’AA’ jellegű megfejtések, de említhetném hatásként még a Bring Me The Horizon-t és a Silverstein-t is. A stílusok nem ütnek el egymástól a zenekaron belül, mindenki hozzá tud adni az ízlésvilágából a nagy egészbe, amiről egy napon szeretnénk, ha azt mondanák, hogy NA! Ez olyan Harrisonsos. :)

Kapásból videoklippel debütáltok, ami több szempontból is a legelőnyösebb egy imázs kezdeti bemutatására, valamint maga a formátum is gyorsabban megtalálja a célközönségét. Hasonló okok miatt döntöttetek arról, hogy egyből klippel érkeztek? Ti voltatok a SYNDROME stábjának második filmes munkája a New Friend Request új videója után, milyen volt velük a munka a mozgalmas felvételeken? Meséljetek kicsit a forgatásról, ez volt az első ilyen élményetek? Miért az imidzs klip formátuma mellett döntöttetek?

13001234_261015110902251_1276573136896434122_n (1)Mikor tavaly leültünk a srácokkal, már volt egy vázlat arra, hogyan képzeljük el a zenekar működését. Nekünk egyértelmű volt, hogy klipes debütálás kell. A másik opció, hogy elmész koncertezni úgy, hogy egy számodat sem ismerik. Szerintünk ez az út plusz két év munkát ad a zenekar „ismertségének” eléréséhez. Pontosan ezért lett a klip image, hogy az emberek a Harrisons név mellé arcokat is tudjanak társítani. A zenekarból van, akinek ez az első klipes élménye, de minden nagyon flottul ment. A Syndrome stábbal Viktor már dolgozott együtt korábban, és nem is volt kérdés a választás. Együtt utaztunk le Szolnokra a forgatás helyszínére és egy teljes napot töltöttünk ott, hogy minden képkocka a lehető legjobban sikerüljön. A forgatás helyszíne a sportreptéri hangár volt és annak környező területe. Itt meg is kell említenem nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik segítettek, hogy ezen a remek helyszínen forgathassunk.

Számíthatunk a közeljövőben folytatásra az Every Minute után, dolgoztok esetleg egy EP-n? Mik a terveitek még 2016-ra?

Mindenképpen lesz folytatás, nem is olyan sokára. 2016-os évre még nagyon nagy terveink vannak, de erről egyelőre nem szeretnénk beszélni, legyen meglepetés. Aki a YouTube csatornánkon követ minket, videoblogjainkból betekintést nyerhet a kulisszák mögé, úgymint videók a stúdióról,klipforgatásról, fotózásról és sok másról. Lelkesen várjuk a visszajelzéseket és ígérjük, nem hagyjuk esemény nélkül a követőinket!

HARRISONS – EVERY MINUTE