Az örök nyár csak egy évre szólt – Plazúr-lemezpremier

Kisebb megjelenésekkel már többször szerepelt itt a Nuskullon a Plazúr zenekar, akik ma nálunk mutatják be az eddig megjelent dalaikból készült Sohanyár című válogatáslemezt. Az alternaív rock/pop punk-trió egy szöveges videót is mellékel a lemez Paralellák című dalához, amiben ráadásul a Téveszméből Nagy Viktor is vendégeskedik. Így az Esni kezdett a hó című számban featelő Sallai Laci (Felső Tízezer stb.) leigazolása után egy újabb színtérpontot sikerült behúzniuk.

Jakab Tamás frontember így kommentálta a lemezmegjelenést:

A Sohanyár egy válogatásalbum, ami az eddig Botlik Matyinál (Grenma Studio) rögzített nyolc dalunkat foglalja magába. A stúdiózás így három turnusban történt: 2020 nyarán még négyen Tarjáni Timóttal; 2021 nyarán és 2022 legelején pedig már hármasban.

Ezzel a gyűjteménnyel szeretnénk lezárni egy korszakot. Onnantól, hogy elkezdtünk együtt zenélni, ezek a dalok pár hónap alatt kipattantak belőlünk legalább kezdetleges formában, az első reflexek eredményei voltak. Azért is hoztuk ki őket darabokban, mert mindig ott volt a vágy, hogy megmutassuk az aktuális hangunkat. Ehhez képest most kicsit lelassultunk, a magunk módján kísérletezgetünk (nem lesz szinti!), valószínűleg össze fogunk várni egy nagylemezt, addig csak egy-egy dalt hozunk majd ki.
A Sohanyár címet Pálmai Zsolt találta ki, miután mondtam, hogy valahogy Sohaországgal kellene összefogni a dalokat. Olyan szempontból is telitalálat cím, hogy állandóan az évszakokról és az időjárásról magyarázok a számokban. Így Sohanyár lett az a kisváros, ahol az album eseményei lezajlanak.

Viktort és Lacit azért vontuk be a buliba, mert önmagában azért elég snassz lenne egy digitális válogatásalbum, nagyon köszönjük nekik, hogy értelmet adtak a dolognak. A P9 Pictures forgatott egy-egy klipet a felturbózott dalokhoz, Prakfalvi Anna pedig rajzolt egy borítót, egy pólómintát és egy térképet Sohanyárról.

A zenekart a közeljövőben két helyen is megnézheted: szeptember 23-án Tatabányán a Roxxbyan, illetve szeptember 30-án Budapesten az Aurórában.