Az élővilág különböző szerveződési szintjei közötti szimbiotikus együttműködés – Eagle Has Landed-klippremier

Friss klipes dallal jelentkezik a hazai deathcore egyik rohamtempóban ikonikussá váló alakja, az Eagle Has Landed. A fővárosi csapatnak a Dopecity az első friss cucca a tavalyi debütlemezük óta, illetve azóta, hogy idén végre megtalálták az állandó basszusgitárosukat Kelemen János (Sleepless, Glasskey, Krampüs) személyében. Az új számhoz egy koncertvideó készült, amit ma itt a NuSkullon premierezünk.

A 9/13-as dátum pedig ne tévesszen meg senkit, a da legy vérbeli 4/20 himnusz, ahogy azt Farkas Péter, a banda egyik frontembere ki is fejti:

„Nem szabadna léteznie annak a szituációnak, hogy egy döntésképes, felnőtt ember megmondja egy másik döntésképes, felnőtt embernek, hogy milyen, a természetben előforduló lényekkel létesíthet szimbiotikus kapcsolatot.” – Dennis McKenna.

Tény és való, hogy törvényeink egy bizonyos részének megszületése közben abszolút mértékben figyelmen kívül hagyják a törvényalkotók a legfrissebb tudományos eredményeket. Így van ez a Cannabis sativa növény esetében is. A világ egyik felén haldoklók, depressziósok, autoimmun betegségben szenvedők, krónikus betegségben szenvedők, Alzheimer-kóros páciensek és mindenki más szabad birtokában áll a döntésnek. Életük jobbá tétele érdekében egy bizonyos növényben előforduló kémiai vegyületegyüttest visznek be a szervezetükbe. Egészségükre! A világ másik felén halálbüntetés vagy bürokráciai pokol az ára ugyanennek a döntésnek. Igen, még egy haldokló sem szívhat el legálisan egy spanglit. Személy szerint ha diagnosztizálnának egy halálos kórral, vagy életem utolsó éveit tölteném, a Jóisten sem szólhatna bele abba, hogy mit, hol és mikor rakok magamba, amíg nem ártok azzal másnak. Pont. Nem kell tovább ragozni.

A dal tiszteletünk záloga a tekintetben, hogy abszolút mértékben támogatjuk az élővilág különböző szerveződési szintjei közötti szimbiotikus együttműködést. Se több, se kevesebb.

Peti mesél a dal és a klip elkészültéről is:

A zenei felvételeket Diószegi Kiki készítette (Stray Heart Records), a keverést és maszteringet újra Simone Pietroforte füleire és tudására bíztuk (Divergent Studios). A klip fő operatőri, vágási munkáit és a post-productiont egytől-egyig Peter John Kiss (ex-Till We Drop, Svnseas) végezte, illetve Orosz Lilla is segítségünkre volt még a felvételek készítésében. A helyszín az Analog Music Hall csodálatos nagyszínpada, a májusi Nest of Plagues lemezbemutató bulin. Eszméletlen érzés volt azon a színpadon állni, és ezt a klip tökéletesen visszaadja. Illetve betekintést nyerhetnek a nézők abba, hogy milyen energiák szabadulnak fel a színpadon, amikor a Sas leszáll.

A Sas következő leszállásai pedig az alábbi bulikon lesznek most ősszel:

  • szeptember 17. – Budapest, Blue Hell & KVLT, Unstoppable Fesztivál (+ Mhorai, Long Live the Martyr, I Am Atlas)
  • október 7. – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely (+ Sleepless, Dream of Insomnia)

Fotó: Andrási Ingrid