Az élet örök körforgása – Canens Leap-dalpremier

A bonyhádi Canens Leap zenekar 2016-ban alakult és 2018-ban adta ki az első dalát, idén nyáron pedig új kislemezzel jelentkeznek. Az Endless Tessellation című EP-ről eddig egy dal jelent meg, a Birds in Row által inspirált Prey, most pedig itt a NuSkullon debütál a második szám, a Hunter. Az anyag végül augusztus 8-án, a Worldender című dal megjelenésével lesz majd teljes.

A dalok és az EP koncepciójáról a zenekar azt mondja:

Az Endless Tessellation EP a visszatérő mintázatokról szól. A Hunter a keleti spiritualitásból merít és az életek örök körforgásának kérdését taglalja a nyugati ember szempontjából. A Prey kapcsolódik ehhez a témához, hiszen az életben elkövetett hibákról szól, amelyeket újra és újra elkövetünk. A dalok fő üzenete, hogy csak önmagunk megismerése szakíthatja meg ezeket a makacs mintázatokat. A Worldender ezekkel szemben az emberek közös hatásáról szól. Hogy hiába szakítjuk meg a saját rossz mintáinkat, kollektívaként kell együttműködjünk ahhoz, hogy túléljünk ebben a világban.

A dalok felvételei Egle Gyula Koppány házi stúdiójában készültek Bátaszéken. A Hunter videójának felvételeit Radosza Ajna készítette, a szerkesztő és vágó pedig Egle Kende volt.