Az élet forrásainak pusztulása – Rivers Ablaze-dalpremier

Április közepén jelenik meg a budapesti Rivers Ablaze új albuma, amiről ma nálunk debütál a harmadik és egyben utolsó ízelítő dal, a Perished Fountains of Life. A progresszív death/black-banda harmadik nagylemeze, a The Black Hole Era már egy megújult társasággal készült el, Knapp Oszkárral (Grizzly, Wrong Side) kiegészülve az énekesi fronton, illetve nemrég Ferenczi Márton (Fragda, Niburta, Moth Project) csatlakozásával vált teljessé a felállás. A friss dalban ráadásképp a Beneath the Void énekese, Gyémánt Krisztián is feltűnik, így senki nem mondhatja, hogy nem egy all star keményzenei válogatottról beszélhetünk.

Oszi így élte meg a közös munkát:

Fogadjátok szeretettel a harmadik, egyben utolsó single-t az április 15-én megjelenő nagylemezről, amiben Gyémánt Krisztián is vendégeskedik igencsak masszívan, ahogy mindig is szokott. Krisztiánnal ezer éve jóban vagyunk, valamint imádom azt az irgalmatlan öblös mélyet, amit kibocsát magából, szóval adta magát, hogy kollaboráljunk egyet, egyből feldobtam a nevét Marcinak (Kertész Márton, alapító gitáros – a szerk.). Ehhez a dalhoz meg különösen passzolt, szerencsére győzködni sem kellett sokat. Nem beszélve arról, hogy a tavalyi év legmasszívabb hazai death metal-lemezét pottyantották a Beneath the Voiddal, és hát ugye valakinek a hátán fel kell kapaszkodni.

A lemezig már csak két hét van vissza, az előzetesen csepegtetett dalok alapján mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a fiúk produkciójára. Van egy olyan sejtésünk, hogy igen masszív anyaggal lesz dolgunk.

A lemezbemutató koncert a megjelenés másnapján, április 16-án lesz az Analog Music Hallban, a Metal.hu 5. születésnapi buliján. Fellép még a Bornholm, a Necroratory és a Witchthrone.