Az árnyak közt ólálkodó, káoszban lebzselő múlás – Nefalem-klippremier

Amilyen divatos volt a 2000-es évek elején a dallamos death metal, manapság pont annyira elhanyagoltnak számít a stílus, de ezzel együtt is vannak még olyan csapatok, akik gondozzák a hagyatékát. Itthonról ilyen például a Nefalem, akik ma nálunk mutatják be a harmadik dalukat. Az I, Darkeater című darabhoz egy klip is készült a srácok idei és tavalyi koncertjein készült felvételekből összevágva.

Ha nem lenne ismerős a banda, jöjjön egy kis törióra a saját szavaikkal:

A zenekart Csendőr Balázs, és Garai Tamás gitárosok alapították 2018-ban. Hozzájuk csatlakozott a későbbiekben Baricsa Gergely basszusgitáros, Horváth Bence dobos és Forczek Ádám énekes. A főként dallamos death metalban utazó ötösfogat tagjai a hazai underground ismert arcai. Olyan zenekarok köthetőek eddigi karrierjükhöz, mint az Against the Fall, Absolved, Carana Padma, Kylfingar, Lovecrose, Needless és Damnation. A zenekarnak jelenleg 2 saját kiadású dala érhető el a legtöbb hallgatói platformon, ezekkel együtt készül egy összesen 9 számból álló LP hosszúságú lemez.

A most megjelenő dalról Forczek Ádám énekes mesél:

A nóta egy kitalált entitásról szóló kvázi vízió, egy dal a mindent felfaló, a nehéz órákban árnyak közt ólálkodó, káoszban lebzselő múlásról. A dalhoz készített werkvideóban a banda eddigi koncertjeiről és közös bulikról/klipforgatásokról válogattunk össze felvételeket.

A dal gitárfelvételei a ToneStone Productions stúdióban rögzültek a zenekar gitárosa, Csendőr Balázs vezetésével, a keverés és a maszter pedig a No Silence-ben készültek Simon István kezei alatt.

A zenekar az idei évben várhatóan már csak egyetlen bulin lép fel, méghozzá október 31-én Budapesten az Instantban, a Live Life Hard és a Vulgar Display of Cover Pantera tribute vendégeként. További bulik, valamint a leendő albumról további infók jövőre várhatók.

Fotó: Pozsonyi Roland