Az apró részletekben rejlik a lényeg – Shell Beach-klippremier

Idén ősszel fog megjelenni a Shell Beach harmadik nagylemeze, ami a poszt-hardcore-zenekar mostani felállásának az első anyaga lesz. Ezen a lemezen debütál a bandában Bodóczy Zoltán “Undos” énekes (Grand Mexican Warlock, Seen stb.), valamint Sági Viktor gitáros is visszatért, aki korábban a 2012-es This Is Desolation albumon játszott. A lemez producere Horváth Attila „Atish” (Subscribe, Supersize Recording Studio), aki eredetileg alapító tag volt a zenekarban, az utóbbi két évben pedig beugró gitárosként segített be a Shell Beachnek, valamint társzerzőként is közreműködött az albumon a keverés és maszterelés mellett.

A lemezről néhány hete itt a NuSkullon premierezett az első dal, a Hero, aminek most megérkezett a videoklipje is, ez szintén nálunk látható először. A videó első ránézésre egy egyszerű imidzsklipnek tűnik, de mélyebb rétegei is vannak. Erről a zenekar alapító gitárosa, Somló Pali mesél:

A videó úgy imidzsklip, hogy közben végig van egy dramaturgiája, és az apró részletekben rejlik a lényeg. Olyan klipet akartunk csinálni, amit minél többször néz meg valaki, annál több mindent fedez fel benne. Maga a dal is sokat jelent nekem személyesen. Édesapám elvesztése óta ez volt az első zene, amit kiadtam magamból, és kicsit úgy érzem, ez adta meg a löketet az egész lemez megírásához, szóval ez ihlette a szám szövegeit is, és magát a vizuális koncepciót is. Lehet a klipben látni szép effektszerű képeket és fura, sejtelmes archívokat. Ezeket mind az édesapám által a hetvenes években készített Super8-as filmekből használtuk fel. Egész életét végigkamerázta a világ körül, és zseniális kordokumentációt hagyott maga után.

A klip Majoros Adrián első rendezése. Vele kb. egy évvel ezelőtt kezdtünk vele beszélni a közös munkáról, és nagyon éreztük az egy húron pendülést, onnantól pedig minden magától történt. A helyszín a tárnoki kőfejtő volt, ami sok mindenről híres, például majdnem az összes hollywoodi nagy produkciót ott (is) forgatták, mint a Blade runner, vagy akár a Hellboy, de ezenkívül számos napokon át tartó kaotikus rave-bulinak is otthont adott. Ezúton is köszönjük Csokán Andrisnak a közbenjárást.

Ami még fun fact, hogy mivel a vírus kellős közepén forgattunk még februárban, ezért tényleg abból kellett gazdálkodnunk, amink volt, és azokkal, akikben maximálisan megbízhattunk. Így nem is volt kérdés, hogy a PURE-os srácokkal csináljuk az egészet. Nagyon sokat segítettek mindennemű gyártási dologban, és nem utolsósorban a professzionális hozzáállásukkal és művészi zsenialitásukkal. Szóval egy nagyon illusztris társaság állt össze. Mindenkinek köszönjük, aki segített a „Hero” létrejöttében.

Pali a lemezmegjelenés körüli dolgokról is szolgál infókkal.

Egy fantasztikus ausztrál lemezkiadóval, a Wildthing Recordsszal sikerült összehoznunk a lemezszerződést, és szintén onnan elkezdtünk dolgozni egy új menedzserrel, Gede Tiborral, akivel nagyon érezzük a közös hullámokat. Maximális bizzalommal kezeljük oda-vissza egymást, és reméljük, jó dolgokat fog ez a jövőben kihozni. A lemez címét még nem árulhatom el, de minden készen áll a startra. Három single fog még megjelenni a lemez előtt, és nagyon várjuk, hogy végre mindenki hallhassa őket.

A zenekart élőben legközelebb augusztus 21-én, a Fekete Zaj fesztiválon lehet megnézni, őszre pedig több hazai dátum és egy európai turné is tervben van.

Sajnos a covid miatt két EU-turnénk is elmaradt, ami most ősz végére újra lett bookolva, amolyan lemezbemutató turnénak aposztroválva, de annyira bizonytalan most minden, hogy simán benne van a pakliban, hogy megint elmarad. Reménykedünk a lehetetlenben, és ha a legrosszabb forgatókönyv is lesz, szeretnénk legalább az itthoni koncerteket megtartani.

Alább pedig a Hero videoklipje:

Fotó: Niki Karagianni