Arcon könyököl a Forbidden Noise új klipje

forbidden noise

Április 16-án jelenik meg a szegedi Forbidden Noise második EP-je, a Distances, amiről az öttagú metálbanda most nálunk mutatja be az első dalt és klipet, From Under the Grindstone címmel. A szám – akárcsak a közelgő anyag egésze is – jóval nyersebb, keményebb, arcba mászóbb hangvételben fogant, mint a tavalyi Re/gression single, amit a srácok eképp magyaráznak:

A Re/gressionnel szerettünk volna egy kicsit kalandozni, emiatt hangvétele lazább lett, mint az előző EP-nek. Azután volt egy időszakunk, amikor átdumáltuk, hogy merre tovább, és arra jutottunk, hogy szeretnénk egy mocskosabb megszólalást. Korábban voltak extra sávok, díszítések, most arra törekedtünk, hogy kiiktassunk minden olyan elemet a zenékből, amelyek élőben nem visszaadhatóak, tehát a számok abban a formában szólalnak meg a lemezen, ahogyan azokat a koncerteken is játsszuk. A Re/gression tematikusan kapcsolódik ehhez a lemezhez csak úgy, mint az előző EP is. A Distances lezár egy korszakot a zenekar életében, és reményeink szerint megnyit egy újat.

Az új anyag felvételei Szegeden, a Miracle Sound stúdióban készültek, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert vezetésével, míg a friss klipet Szekeres Dávid, a Godgiven dobosa készítette. Az új kislemezt a megjelenés után a zenekar több városban is bemutatja majd, például a következő bulikon:

Április 20. – Budapest, Dürer Kert + Billog, CYD, As Karma Brings, Dolor, Komodo
Május 2. – Szeged, Grand Café Várkert + Infected Rain (MD)
Május 5. – Kecskemét, Kilele Music Café + Godgiven, Skulld