Amikor egy beerpong-bíró bepöccen – itt a What On Earth új klipje!

what on earth

A tavaszi Twenty One Pilots-feldogozást követően újabb dallal jelentkezik a budapesti What On Earth csapata. A srácok ezúttal új EP-jük, a Mayfly címadó daláról rántják le a leplet, amihez egy egészen jópofa klipet is összehoztak. A megjelenéssel kapcsolatban át is adjuk nekik a szót, hogy elmondjanak minden apró részletet:

A Mayfly című EP egy 5 trackes dalcsokor, a What On Earth első lemeze, ami a zenekar jelenlegi zenei irányvonalát teljes mértékben képviseli. Az eddigiekhez képest egy kicsit még jobban elmozdult a megszólalás a komolyabb, súlyosabb zenei témák és szövegvilág irányába, de azért még mindig vissza- visszaevezünk könnyedebb vizekre is.

A lemez egyébként 5 dalt tartalmaz, 4 vadiúj nótát, amik a koncerteken már hallhatóak voltak az elmúlt időszakban, illetve egy átdolgozást (Twenty One Pilots – Car Radio) aminek a promo verziója már április végén megjent egy stúdióklippel. Az anyag soundja is eltér az eddig megszokottaktól, mert a felvételek, a mix és master ezúttal a Ghostship Recordings-ban történtek, Tóth Gábor közreműködésével.

A Mayfly című dal szóban forgó videóklipje kapcsán pedig az volt az elképzelésünk, hogy vicces legyen és alapvetően ne legyen semmi köze a dalhoz magához. Az alap elképzelés, vagyis maga a beer pong mérkőzés egyik pillanatról a másikra összeállt, de mindazt kiegészítettük egy rakás váratlan adalékkal és úgy állt össze a forgatókönyv. A videó Peter John Kiss (TheRealJP) munkája, aki a forgatáson és utómunkán felül a saját agyament ötleteivel, megoldásaival is sokat hozzátett a történethez.

A cél tehát még egyszer az volt, hogy az eddigi image klipektől eltérően egy egészen váratlan vizuális anyag támogassa a dalt, amely képes megmosolyogtatni és meglepni a nézőt. Úgy érezzük, hogy ez maximálisan sikerült.

A Mayfly EP többi dala is hamarosan terítékre kerül, azt követően pedig egyben elérhető lesz az anyag a digitális áruházakban és fizikai formátumban is.