Akusztikus dalok Luciferhez és az elveszett szerelemhez – bemutatkozik az …And Thou Hast Sinned

and_thou_hast_sinned

Egy egészen különleges formáció debütál ma itt a NuSkullon: a szegedi …And Thou Hast Sinned 2016-ban indult Valach Márk énekes/gitáros (No Total Films, LEM zenekar) saját akusztikus projektjeként, ami az idő múlásával még jó néhány tagot és egy erős sötét/okkult atmoszférát is kapott. A csapat most nálunk mutatja be első – és lehet, hogy egyben utolsó – anyagát, a Nil című kislemezt, amelyet a Miracle Sound stúdióban rögzítettek. A borító alapjául szolgáló festményt Lak Róbert festette.

Márk így mesél a projekt gyökereiről és koncepciójáról:

A saját otthon született akusztikus témáimat, amik random születtek az évek során, szerettem volna kibontani. Eleinte Tusjak Péter régi barátommal kezdtünk bele gitár plusz ének felállással. Az alapötlet annyi volt, hogy ezekkel majd kiülünk nyáron a Tisza-partra és jól érezzük magunkat. De persze valami sötét depresszív cucc született, ami nem illett ebbe a koncepcióba, szóval kerestünk egy csellóst, amit Papp Ibolya Zita személyében hamar meg is találtunk. A koncepció ekkortájt született meg, ami innen erősen behatárolta a közös munkát. Szerettünk volna valami okkult, “boszorkányos” hangvételű zenét írni. Végül a death/black metálos háttér és egy erősen meghatározó érzelmi vonal, egy személy behatása alkották a szövegeket, dallamokat. “Atmoszferikus akusztikus zene Luciferhez, és egy elveszett szerelemhez.”

Később csatlakozott szintén gyerekkori jó barátom Ollé Bence, mint második gitáros, végül igazán meghatározó jelleget adott a zenénknek Újvári Endre hegedűjátéka. A dalok gyorsan születtek, 2017 nyarán felvettük az első kislemezünk, NIL címen, ami a semmire, a nihilre utal.

Ezután kis szünetre vonulunk és nem tudjuk még, mit hoz a jövő.

És akkor íme a Nil EP négy dala: