Akinek minden kell, mindent fel kell áldoznia – Hypocrites Breed-lemezpremier

A hétpecsétes titokról nyolchúros gitáron – foglaltuk össze a múlt heti dalpremiernél a fejbeverős groove metalt játszó Hypocrites Breed második kislemezének lényegét, ma pedig megmutatjuk az egész anyagot. A bibliai ihletésű Fekete nap EP-vel együtt debütál a címadó számhoz készült klip is.

A budapesti zenekar még az évtized elején alakult, de igazán csak 4 éve aktív, a tagjai közt pedig olyan arcokat találunk, mint Németh “Ball” Ádám (ex-Insane, ex-Subliminal Merger) és Fehér Sándor (Sunset, Wrong Side). Utóbbi a szokásos hangszere, a basszusgitár helyett itt frontemberkedik, és eképp foglalja össze az ember gyarlóságáról és a világ végéről szóló EP koncepcióját:

A lemez témája a hétpecsétes titok. A titok, isten minden tudását és hatalmát jelenti, és csak a “bárány” nyithatja ezt ki. Ez a történet a “Jelenések könyvében” van. A hét dal jeleníti meg a pecsétek feltörését követő eseményeket.

A jobban ismert része a történetnek az első 4 dal, az Apokalipszis lovasai. Többféle megjelenítésük és nevük van, a mi elképzelésünkben ők a Dicsőség, a Háború, a Válság (az ember értékének megkérdőjelezése) és a Halál. A Nem volt hiába című dal óda Istennek, amit a múlt mártír hősei zengenek, bosszút követelnek, áldozatukat hiábavalónak vélik. A címadó dal, a Fekete nap elég lényegre törő, a világ pusztulását festi vászonra, melyet követ a Csend. Ez a történet az istenné válásról szól, és az áráról. Akinek Minden kell, mindent fel kell, hogy áldozzon.

A srácok az EP-t Szabó Lacnál vették fel a Tonitrus Stúdióban, a keverést Tóth Gábor végezte a Ghostshipben, a borító meg Farkas Zénó Rolf (Artphetamin) munkája.

A Fekete nap lemezbemutató koncertje március 23-án lesz a Dürer Kertben (itt fellép még a Room of the Mad Robots, a Stabbed és a Flout), majd június 8-án Székesfehérváron, a Nyolcas Műhelyben rendezett Yippi Feszten játszik a banda a Watch My Dying előtt.