Akasszátok föl a királyokat! – Petőfi-versből írt dalt a Counter Clockwise

A fővárosi Counter Clockwise tavaly októberben két új videót is bemutatott nálunk, ma pedig egy újabb friss dallal jelentkeznek, amely a készülő debütlemezük első előzetese. A hardcore/skatepunk-csapat a nemzeti ünnepre való tekintettel egy igazi különlegességgel készült, ami most nálunk látható először. A premier mellé röviden ki is kérdeztük a srácokat a készülő nagylemezről, az eddigi tapasztalataikról, számírásról, tervekről, célokról, illetve az új videó koncepciójáról. Ha pedig élőben is kíváncsi lennél rájuk, lentebb mutatjuk az aktuális koncertdátumokat is.

Sziasztok! Legutóbb tavaly októberben jártatok nálunk, akkor két friss dalotokat is bemutattátok, azóta új anyagon dolgoztok. Hogy haladnak a munkálatok, mikorra várható az új lemez? 

Sziasztok! Október óta dolgozunk az új nótákon, ebben az évben mindenképpen hallgatható lesz az új és első nagylemez. A most megjelenő dal ennek az anyagnak az előfutára.

Hogy zajlik nálatok a számírás? Mindenkinek megvan a maga szerepe, amiből összeáll egy dal, vagy van esetleg egy fő dalszerző, aki összerakja a témák nagy részét? 

Mindenkinek van ötlete az új nótákhoz, ezt Bandival fel szoktuk demózni, ő nótát csinál belőle, majd lehozza a próbára, amit ott tovább csiszolunk, és így elnyeri a dal a végleges formáját. A szövegeket Bandi írja és Bálinttal formálják a végleges állapotba.

Mit kell tudni az új dalról, videóról, illetve kinek köszönhető a klip elkészítése?

Az új dal Petőfi Sándor Akasszátok fel a királyokat versének a megzenésítése, ezt a művet a mai napig aktuálisnak tartjuk. A videó szerintünk magáért beszél. A klip ismét a Mechanical Melon munkája, és Lerch Péter barátunk is segédkezett a felvételekkor.

Milyenek voltak az eddigi anyagok visszajelzései, illetve milyenek a koncerttapasztalatok?

Rettenetesen jók a visszajelzések, aminek mi nagyon örülünk. Például a legutóbbi anyagunk, a Soha többé nem iszom gyakorta szembe jön velünk az üzenőfalon, néha olyan ismerőseinktől is, akiknek talán fogalmuk sincs, hogy ezt mi csináljuk. :D

A koncerteket nagyon élvezzük, és már az első bulin is voltak srácok, akik tudták a szövegeinket, ami nagyon jól esett. Ez a mai napig nem változott, minden koncerten van pár tucat arc, aki várt minket!

Az idei év hogy alakul? Mik a tervek, célok? 

Tavasszal rengeteg helyre megyünk fellépni, a dátumokat nyomon tudjátok követni a Facebook-oldalunkon. Nyáron pedig, amíg mindenki fesztiválozik, mi szeretnénk a Grenma stúdióban büdösödni, és a lemezen munkálkodni. Legalább egy komolyabb videóanyaggal is igyekszünk még idén megjelenni.

A következő hetekben a bandát az alábbi bulikon lehet megnézni:

03.18 – Dunaszerdahely (SK), Soul Hunter Music Club (+ Dorothy) 
04.07 – Szekszárd, Szekszárdi Est Café (Stay Bármi HC fest)
04.08 – Pécs, Pécsi Est Café (Stay Bármi HC fest)
04.11 – Budapest, Dürer Kert (Moshing Rabbits feszt – Strong Deformity, Cadaveres, stb.)
04.29 – Szarvas, Zebra Club (+ Dorothy)