A végünk kezdete – Glasskey-lemezpremier

Tavaly decemberben nálunk debütált a Glasskey zenekar első száma és klipje, ma pedig eljött a modern metalos banda első albumának megjelenése is. A tizenkét számos anyag a This Is the End of Who We Are címet kapta, és szintén a NuSkullon lehet először meghallgatni.

A zenekarban az Absent Distance-ből, a Cadaveresből és a Sleeplessből ismerős arcok álltak össze közösen zenélni, a pontos felállás: Bölcsföldi Zoltán – ének, Pencs Tamás – gitár, Kelemen János – basszus, Jakus Dávid – dob. A tagok többi zenekara közül a Glasskey hangzása legfeljebb az Absent djentes-progos metaljához hasonlít, arra is leginkább Pencs dalszerzői és produceri stílusa miatt, viszont ahogy a srácok az első dalpremiernél fogalmaztak:

Egy kicsit fogyaszthatóbb, ha úgy tetszik, poposabb zenét csinálunk, mint eddig.

A banda alakulásáról és a lemez születéséről Tomi mesél:

Pont egy éve indult útjára ez az egész dolog. Semmilyen különleges indíttatás nem volt mögötte, egyszerűen írtam pár dalt, amiket nem szerettem volna, ha fiókba kerülnek. Maga a zenekar viszonylag hamar összejött, ismerjük egymást elég régóta, és annak ellenére, hogy eléggé különböző a zenei ízlésünk, úgy gondolom, hogy sikerült hamar egy hullámhosszra kerülni zeneileg is. Amikor Zoli bekerült a képbe, akkor kezdtek el felgyorsulni a dolgok, felvettük az első dalt – ha jól emlékszem, az Atmosphere volt az –, utána pedig nagyjából 2 havonta jött 2-3 énekileg teljesen kész dal. Így viszonylag hamar összejött egy lemezre való anyag. Maga a felvétel ezalatt az egy év alatt nagyjából folyamatosan zajlott, a felvételeken át a keverésig mindent saját magunk csináltunk a pincémben (sőt még az Atmosphere klipje is ott forgott).

Zoli a szövegekről:

Az elmúlt 1-2 évből sok élmény tett hozzá a lemez hangulatához és szövegvilágához. A dalokban a születés, az elmúlás, a csalódottság, a fájdalom és harag keveréke hallható egy kis örömmel vegyítve. Ha csak néhány embert elgondolkodtatnak, vagy bármilyen módon megmozgatnak a hallottak, én már elégedett leszek.

Tomi a lemezmegjelenés utáni tervekről:

A banda bemutatkozó koncertje május 17-én lesz Székesfehérváron a Nyolcas Műhelyben, egy műfajilag kifejezetten eklektikus bulin. :) Mindenképpen szerettünk volna egy koncertet a fesztiválszezon kezdete előtt, ahol le tudjuk tesztelni a dalokat élőben. A nyarunkat valószínűleg az élő program csiszolgatásával fogjuk tölteni, ősztől pedig szeretnénk a lehető legtöbb helyen megmutatni a zenekart és a lemezt. Közben pedig van nagyjából még egy lemezre való dalunk készülőben, szóval van utánpótlás, de egyelőre pihentetjük ezt a dolgot.

A This Is the End of Who We Are végighallgatható a YouTube-on, a Spotify-on, a bandcampről pedig le is lehet tölteni.