A szegedi Skore bemutatja az év egyik legjobb proglemezét

skore

Már a múlt heti dalpremierünkkor is nagyon lelkesek voltunk a progresszivitásban erős szegedi Skore zenekar első nagylemezével kapcsolatban, most pedig végre megérkezett a teljes album, amit itt a Nuskullon lehet először végighallgatni, és hát minek is spóroljunk a nagy szavakkal: a Missing Chapter csont nélkül az év egyik legerősebb és leglebilincselőbb hangulatú debütlemeze.

Az öttagú csapat (Bindics Botond – dob, Brindza Tamás – ének, Diós Dávid – basszus, Oláh Tamás – gitár, Szénási Zsolt – gitár) már a 2015-ös Empty Space kislemezen is nagyon jó érzékkel építkezett olyan csapatok jellegzetes vonásaiból, mint az Opeth vagy a Subscribe, a friss anyagra pedig valamelyest tovább is finomították a hangzásvilágukat, vagy ahogy ők mondják az albumról:

Az Empty Space megjelenése óta eltelt két év, és ettől az időszaktól kezdve nagy erőkkel dolgoztunk első nagylemezünk koncepciójának kialakításán, hangzások megtalálásán, valamint a tartalmon, mondanivalón. Így jött létre a Missing Chapter. Az eddigiekhez képest egy kicsit eltérőbb stílust hallhatunk progresszív zenei elemekkel, sokszínű érzelmi palettával. Találunk majd blues-os gitárokat, pszichedelikus hangzásokat, szintitémákat, rock-metál riffeket, és előkerül a ”jó öreg” mellotron hangzás is. Az új lemez középpontjában egy fiktív karakter áll, akinek belső változását kísérhetjük végig az album hallgatása során. Szó van felelősségvállalásról, érzelmi felnövésről, a szülők haláláról és a tudattalanunk bugyrairól is.

Az albumot Szegeden a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vette fel a banda, Vári Gábor (Dystopia) közreműködésével, az egyes dalokhoz tartozó szöveges videókat pedig Rivasz Gergő készítette, illetve ő utómunkázta a borító alapjául szolgáló fotót is.

A zenekar az év végéig a következő helyeken mutatja be a Missing Chaptert:

nov. 4 – Szeged, Gin Tonic (+ Stabbed, Johnny in the Jungle)
nov. 10 – Szabadka (SRB), Studio 11
dec. 1 – Békéscsaba, Narancs Rock Klub

Fotó: Szasa. Photography