A Napisten progresszív rockja – Jackie’s Gun-klippremier

Mai premierünkben egy olyan hazai csapat új klipjét mutatjuk be, akikről eddig még sosem írtunk, ők a budapesti Jackie’s Gun. Saját bevallásuk szerint főleg grunge, prog rock és punk hatásokból építkeznek, kicsit közelebbről a Helios című új számukról nekem olyan bandák jutottak eszembe, mint a Turbo, a Tool, illetve az énekről néha a Leprous.

A csapat egyébként 2017-ben adta ki az első lemezét, emellett pedig megnyert már több tehetségkutatót és fellépett több nagy fesztiválon is (Strand, EFOTT). A ma debütáló klip az Aleph című második albumukat vezeti fel, amit mostanában fejeznek be a SuperSize stúdióban Horváth Attilánál. A videót Bikali Sándor rendezte, a zenekar pedig ezt meséli róla:

Az egész úgy indult, hogy szerettünk volna egy story line-os klipet, de aztán sajnos abba belebuktunk és rá kellett jönnünk, hogy ez nem olyan egyszerű, így maradtunk annál az ötletnél, hogy készítsünk egy image klipet. Lementünk a csepeli néhány négyzetméteres próbatermünkbe, szétpakoltunk az egész termet, levittünk egy füstgépet és egyetlen egy lámpát. A cél az volt, hogy imitáljunk egy tűző napot. A klipért hatalmas köszönet jár Bikali Sanyinak.

A lemez pontos megjelenési dátuma egyelőre bizonytalan, de a tervek szerint hamarosan elérhető lesz minden online felületen. Addig is május 4-én a Dürer Kertben lehet belehallgatni az új dalokba, a bulin az Antares és az Abigél is fellép.