A kontraszt, amely összetart bennünket – Itt az Orient Fall új kislemeze

Lassan két éve, hogy az Orient Fall kihozta az első dalt az új kislemezéről, a nagy sikerű 2015-ös Fractals album folytatásáról. Ma végre megérkezett a teljes négyszámos EP, ami a Contrast Is What Keeps Us Together címet kapta. Az anyagról az Oppressed című dalhoz egy új videoklip is készült, ezt is meg lehet nézni. Az anyag felvételét és keverését a banda teljesen egyedül, házon belül intézte, és a borító is Buzás Krisztián frontember munkája.

A dalokról a zenekar ezt meséli:

Az elmúlt években publikált Mankindot és a The Devil’s Trade-del közösen készült Weaving Spiderst magába foglaló kislemezre két vadonatúj dal került fel. Az egyik a Turbo zenekarból ismert Tanka Balázzsal közösen alkotott Resonate című dal, mely immáron évek óta formálódott a zenekar műhelyében, a másik az Oppressed, mely pedig a közelmúltban adott koncertek súlyos nyitányaként lehet ismerős a zenekar rajongóinak. Az előbbi dal animációs videója Rivasz Gergő keze munkáját dicséri, míg utóbbi egy szokatlan koprodukciója volt három hazai fotósnak.

A klipet Bodnár Dáviddal és Szabó László Ádámmal forgatta a zenekar, a vágást és a szerkesztést Bodnár Dávid és Farkas Christián intézte.

A kislemez online végighallgatható, és fizikai formában, kazettán is megjelenik limitált mennyiségben, ennek részleteit lásd alább. A kazi beszerezhető a zenekar bandcampjéről, illetve emailben is megrendelhető az orientfallband [kukac] gmail.com címen, budapesti személyes átvétellel.

A két új szám:

A teljes EP: