A hétpecsétes titokról nyolchúros gitáron – Hypocrites Breed-dalpremier

Másfél évvel a beszédes című A gyűlölet éltet, te hiszékeny paraszt EP után újra eljött a budapesti Hypocrites Breed zenekar, hogy odavágjon némi tufa, nyolchúros groove metallal. A többek között Németh „Ball” Ádámot (ex-Insane, ex-Subliminal Merger) és Fehér Sándort (Sunset, Wrong Side) is soraiban tudó brigád ma nálunk mutatja be a Nem volt hiába című új számát az új kislemezéről, ami jövő pénteken fog megjelenni.

A hétszámos kislemez a Fekete nap címet kapta és egy koncepciós anyag, amit Sanyi, a banda frontembere így foglal össze:

A lemez témája a hétpecsétes titok. A titok Isten minden tudását és hatalmát jelenti, és csak a “bárány” nyithatja ezt ki. Ez a történet a Jelenések könyvéből ismert. A hét dal jeleníti meg a pecsétek feltörését követő eseményeket.

Anélkül, hogy nagyon belemélyednénk a sztori részleteibe, a most debütáló szám a történet vége felé fog következni, és ahogy Sanyi fogalmaz:

A Nem volt hiába című dal óda Istennek, amit a múlt mártír hősei zengenek, bosszút követelnek, áldozatukat hiábavalónak vélik.

A srácok az EP-t Szabó Lacnál vették fel a Tonitrus Stúdióban, a keverést Tóth Gábor végezte a Ghostshipben, a borító meg Farkas Zénó Rolf (Artphetamin) munkája.

A banda következő koncertje március 23-án lesz a Dürer Kertben, a bulin a Room of the Mad Robots, a Stabbed és a Flout játszik még.