A gyorsan múló remény – CYD-klippremier

A napokban volt egy éves az esztergomi CYD legutóbbi EP-je, a The Longest Way Home, amihez ennek apropóján megérkezett a harmadik klip is. A crossover csapat az anyag nyitódalát, a Hope Dies Fast című darabot filmesítette meg.

A számról a banda énekese, Lázár Zalán ezt mondja:

A reményveszett, kilátástalan élethelyzetről és a sötét jövőről szól a nóta. A címe egy szójáték, a Hope Dies Last helyett Hope Dies Fast, vagyis nem utoljára, hanem jó gyorsan hal meg a remény. Remekül tükrözi a jelenlegi helyzetet sajnos, mert ami felé sodródunk, az sajnos nem tud rám pozitívan hatni.

A dal a műfajhoz képest egy meglepően jól öltözött imidzsklipet kapott, és ha erről bárkinek az jutna eszébe, amikor pár éve a Don Gatto is totál decensben, csinosban zenélt egy lagziban, az több mint puszta véletlen egybeesés. A klipforgatásról a CYD ütőse, Czifra Zoltán mesél:

A klipet a Don Gatto zenekar főnöke, Acélos Balázs forgatta, rendezte és a vágás is az ő keze munkáját dícséri. A próbatermünket alakítottuk át, sötétítettük le a falakat és világítottuk meg reflektorokkal, hogy elérjük ezt a különleges fényhatást. Ezúttal direkt nem hívtunk senkit, csak mi voltunk ott a forgatáson, a sötét falak között, ezzel is kicsit ridegebbé téve a végeredményt.

A H-Music gondozásában megjelent Longest Way Home EP egyfajta gyűjteményes kiadású CD formájában is napvilágot látott, ugyanis az 5 dal mellett a zenekar két korábbi EP-je (Here Comes The Bastards, Next Round) is helyet kapott. Így egy kvázi 16 dalos „albumot” kap egy EP áráért, aki megveszi a lemezt, ami a megjelenésekor a MAHASZ TOP40 5. helyén nyitott.

A CYD-t a nyár végéig az alábbi bulikon lehet megnézni:

július 23. – Esztergom, Sportkülső, Kill the Mosquitoes fesztivál (+ Ørdøg. Remorse, A.M.D., Beerzebub, Before the Last Breath)
augusztus 6. – Dorog, Kacsa (+ Dirty Dawn, Közöny, No Man is Without Fear, Coalcutter)
augusztus 24. – Budapest, Instant (+ Moscow Death Brigade, Beerzebub)