A Foxriver megmutatja metalosabb oldalát – Dal- és klippremier

Tavasszal mutatkozott be a fővárosi Foxriver zenekar, akik a magyar nyelvű modern rock/metal palettáját színesítik tovább. Azóta a srácok kiadtak még két dalt, most pedig nálunk debütál a negyedik szerzeményük, a Farkasok közt. Ez az eddigi legmetalosabb daluk, ami ismét egy részben DIY videoklipet kapott, továbbá szorosan kötődik az előző, Levegő című, eddigi legpoposabb tételhez. Az operatőri munkát Balog Tamás, az utómunkát pedig Pál-Szabó András gitáros végezte.

A zenekar mesélt a számról:

Szövegét tekintve a szám a Levegő párjának tekinthető, hasonló dologról szól, más megvilágításban. Az ember próbál mindenkinek megfelelni, azonban egy ponton be kell látni, hogy ez nem lehetséges. Bármennyire is ez tűnik helyesnek, azzal csak magunknak ártunk, ha másokért szét próbálunk szakadni.

Mielőtt a Farkasok közt elkészült volna, szinte csak lassú vagy középtempós dalok álltak készen a lemezre, viszont fontosnak éreztük, hogy arányaiban ne legyenek eltúlozva az ilyen jellegű tételek, úgyhogy Farkas Ferenc gitáros már céltudatosan úgy kezdte írni a számot, hogy egy tempós és agresszív dolog legyen. Gitár szempontjából mindenképp stílusmeghatározó lett számunkra a dal: ezt követően döntöttük el, hogy minél több gitárszólót fogunk tenni a lemezre, úgyhogy a hátralévő dalokban is lehet még ilyesmire számítani.

A zenekar a jövő év elején tervezi kihozni az első lemezét Embernek maradni címmel, a stúdiómunkálatok már befejeződtek, de pontos megjelenési dátum még nincs. Egyelőre koncertekről sincs hír, úgyhogy amíg nem jelentenek be valamit, addig a főbb zeneszolgáltatóknál lehet hallgatni az összes eddig megjelent számukat.

Fotó: Balog Tamás (BTP Pictures)